Musorujsag
Élő Eredmények

Három Real-játékos az év csapatában

m4sport.hu
Két olyan labdarúgó is helyet kapott a legjobbak között, akik nem szerepeltek idén a BL-ben.

A világ talán legjelentősebb, labdarúgással foglalkozó magazinja, a World Soccer összeállította az elmúlt szezon legjobb tizenegyét. A legtöbb játékost – hármat – természetesen a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid adja.

Az „álomcsapat” kapuját Gianluigi Buffon védi, aki a BL-döntőig mindössze három gólt kapott a sorozatban, többek között a Barcelona sem tudta bevenni a kapuját kétszer 90 perc alatt. A védelem két szélén két Real-játékos, Sergio Ramos és Marcelo szerepel, míg a középső védők Bonucci a Juventusból és David Luiz a Chelsea-ből.

Ramos 44 meccsen 10 gólt szerzett a szezon során, míg Luiznak jelentős szerepe volt a Chelsea PL-győzelmében. Bonucci egyértelmű vezére volt a pazarul teljesítő torinói védelemnek, míg Marcelo 47 pályára lépésén 3 gólja mellett 14 gólpasszt is kiosztott.

A két szűrő középpályás, a fáradhatatlan Thiago Alcantara a Bayern Münchenől és N’Golo Kanté, a Chelsea motorja. A két Chelsea-játékos szerepeltetése azért is meglepő, mert a londoni klub a tavalyi szezonban nem szerepelt a Bajnokok Ligájában. Kanté teljesítményéről mindent elmond, hogy a játékosok őt választották a Premier League legjobbjának.

A támadószekció igen erős, hiszen Dybala, Messi, Cavani és Ronaldo szerepel benne. A számok nyelvére fordítva a Juventus argentinja 19 góllal és 9 gólpasszal zárt, míg honfitársa, az ötszörös aranylabdás idén aranycipős lett a bajnokságban szerzett 37 góljával. Cavani 50 meccsen szerzett 49 góljával felejtette el a PSG híveivel Ibrahimovicot, míg Ronaldo pazar mutatóval, 46 meccsen szerzett 42 góllal zárta a szezont.

A World Soccer álomcsapata:
Buffon – Sergio Ramos, David Luiz, Bonucci, Marcelo –Thiago, Kanté – Dybala, Messi, Cavani, Ronaldo

További tartalmak