Musorujsag
Élő Eredmények

Totti után is maradnak hűségesek a csúcsfutballban

m4sport.hu
Kevés az olyan hűséges játékos, mint a Roma távozó ikonja, de akadnak, akik kitartanak klubjuknál.

A szép futball szerelmeseinek egyik legnagyobb szomorúsága volt a nyár elején, hogy Francesco Totti bejelentette, 25 év után elhagyja az AS Roma együttesét. A 40 esztendős klasszis 786 találkozón lépett pályára a római alakulatban. Ennél hosszabb ideig senki nem szolgálta klubját a jelenleg is aktív labdarúgók közül. Megnéztük, hogy a legnagyobb bajnokságokban kik azok, akik a legrégebb óta vannak ugyanannál a csapatnál.

Spanyolországban Andres Iniesta, a Barcelona klasszisa a rekorder, ő 15 éve szolgálja a gránátvörös-kékeket. Ez idő alatt 624 meccsen lépett pályára, és amíg Tottinak egy olasz bajnoki cím a csúcs, Iniestánál felsorolni is nehéz lenne, hiszen a nyolc bajnoki cím mellett négyszer a BL-trófeát is magasba emelhette.

A közös bennük, hogy mindketten zseniális technikai tudással rendelkeznek, meghatározóak csapatuk játékában és nem mellékesen világbajnokok. Szintén volt vb-első a „leghűségesebb” német, Thomas Müller is. Ő 9 éve szolgálja a Bayern Münchent, és a bajoroknál lejátszott 394 meccse alatt többek között hét bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett.

Angliában – Steven Gerrard visszavonulásának köszönhetően – a Leicestert erősítő Andy King a rekorder. A walesi játékosra annak idején nem tartottak igényt a Chelsea-nél, így 2007 óta erősíti a tavalyi angol bajnokot. Ez idő alatt 363 meccsen lépett pályára a Premier League-ben.

Olaszországban Totti visszavonulása után egy másik Roma-játékos, Daniele De Rossi lett a rekorder, ő 16 éve játszik a Farkasoknál. 2001-ben, a klub utolsó bajnoki címe után került a felnőttek közé, azóta „csak” Olasz Kupa-elsőség és bajnoki ezüstérem került be az éremkollekciójába.

Franciaországban Loïc Perrin a rekorder, hiszen 14 éve, 353 meccs óta tagja a St-Étienne együttesének. Portugáliában Rui Patrício mutatói a Sportingnál 11 év és 412 meccs. Kicsit keletebbre is vannak hűséges típusok, hiszen az orosz válogatott első számú kapusa, Igor Akinfejev szintén 14 éve szolgálja a CSZKA Moszkvát, ez idő alatt 522 alkalommal állhatott a kapuba.

További tartalmak