Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Szinte mindenütt kicsúsztam legalább egyszer…

Speedweek
Sebastian Vettel nem találta a ritmust, az autójával sem teljesen elégedett még, ám így sem aggódik a folytatást illetően.
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Erőpálya ide vagy oda, pénteken Bakuban nem az volt a kérdés, hogy a Ferrari mennyire képes közel kerülni a Mercedeshez, hanem az, hogyan került mindkét szabadedzésen a két esélyes elé a Red Bull és Max Verstappen. A holland remek formában körözött az azeri nyitónapon, a Scuderiáról ugyanez már nem egészen mondható el. Mindkét versenyzőjük számos alkalommal járt a bukótérben (igaz, ki nem…), Kimi Räikkönen a gumikkal bajlódott, és Sebastian Vettelnek sem sikerült összerakni egy jó kört.

A négyszeres világbajnoknak a nap végén fölvetették, a bukótereket legalább olyan jól feltérképezte, mint az ideális ívet. Nevetve jegyezte meg: „Pontosítanom kell: a tizenötös kanyar bukóterében egyszer sem jártam!”

„El kell ismernem, valóban szinte mindenütt kicsúsztam legalább egyszer. Nem is tudom pontosan, miért volt ez, hiszen a pálya ma nem is volt annyira csúszós. De ez egy elég nehéz pálya, a kanyaroknál nehéz viszonyítási pontot találni, tájékozódni. És ha csak egy kicsit fékezel később, máris érzed, hogy nem lesz meg a kanyar. Az edzéseken nyilván nem kockáztatsz, inkább mész egyenesen tovább. Ha nem teszed, akkor ezen a pályán igencsak nehéz dolgod lesz.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Bakunak megvan a maga varázsa, nem egy könnyű pálya. Sokszor voltam a pálya mellett, ezért nem is tudok mérleget vonni. Ez nem segít a ritmus megtalálásában. Még nem éreztem magam százszázalékosan az autóban. Kipróbáltunk pár dolgot, és nem működött minden. Nem állíthatom, hogy volt egyetlen hibátlan köröm is.”

Vettel előrebocsátotta, komolyan veszi a Red Bull pénteki erős formáját, és elképzelhetőnek tartja, hogy hatan lesznek esélyesek a pole-ra a szombati időmérőn. „A Red Bull nagyon jó volt, a Mercedesszel mindig számolni kell, de legalább mi is ott vagyunk elöl, ezért nem aggódom igazán a szombat és a vasárnap miatt” – tekintett előre a bajnoki tabella első helyén álló német.

További tartalmak