Musorujsag
Élő Eredmények

Svájci hokis kelt el elsőként az NHL-drafton

MTI
A svájci Nico Hischier kelt el elsőként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki amatőrbörzéjén (draft).

A 18 éves center játékjogát a New Jersey Devils foglalta le, az eddigi legelőkelőbb helyen kiválasztott svájci játékos Nino Niederreiter volt 2010-ben, aki ötödikként kelt el. Hischier az SC Berntől szerződött a Halifax Mooseheads juniorcsapatához, melynél 63 mérkőzésen 41 gólig és 52 gólpasszig jutott. Idén a kanadai U20-as világbajnokságon öt meccsen négy gólt és három gólpasszt ért el.

A második helyen a 18 éves kanadai Nolan Patricket draftolták, aki a Philadelphia Flyersben kezdi meg profi pályafutását.

A chicagói börzén a 31 NHL-klub mintegy 200 hokis közül válogatott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tíz idegenlégióssal vág neki az új szezonnak a Fehérvár
Tíz idegenlégióssal vág neki az osztrák jégkorongliga (EBEL) 2017/18-as szezonjának a Fehérvár AV19, amelynek kerete hétfőn vált véglegessé, miután leigazolták a korábban már Székesfehérváron jégkorongozó amerikai támadót, Jeff LoVecchiót.
Jégkorong
A szövetséget is meglepte a Debrecen visszalépése
A Magyar Jégkorong Szövetséget is váratlanul érte <a href="https://www.m4sport.hu/2017/06/09/nem-nevez-a-debrecen-a-hokiliga-kovetkezo-szezonjara/" target="_blank">a Debreceni HK bejelentése</a>, amely szerint a csapat nem nevez a MOL Liga 2017/18-as idényére, de az MJSZ szerint még van remény a döntés megváltoztatására.
Jégkorong