Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso „elmagyarázta”, mit kerestek menedzserei a riválisoknál

Sky Sports, Motorsport
Fernando Alonso szerint semmi jelentősége, hogy menedzsmentje tagjai a Mercedesnél és a Renault-nál jártak. Közben viszont ajánlotta a McLarent Carlos Sainz figyelmébe…
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Luis Garcia Abad Cyril Abiteboullal és Alain Prosttal egyeztetett a Renault motorhome-jának teraszán, Flavio Briatore egy fényképet tett közzé Toto Wolff-fal és Niki Laudával való találkozásáról. Miután mindketten Fernando Alonso menedzsmentjének tagjai, feltűnő bakui vendégeskedésük olaj volt a tűzre a spanyol jövőjéről szóló találgatások szempontjából.

A kétszeres világbajnok szombaton eleinte kétértelmű célzásokkal tartotta bizonytalanságban az őt a találkozókról faggató újságírókat. Megjegyezte, ez a hétvége számára nagyon pozitív volt eddig. Aligha a pályán nyújtott teljesítmény miatt. Később aztán már arra hívta fel a figyelmet, hogy nem kell túl nagy feneket keríteni Abad és Briatore megbeszéléseinek. „Flavio mindenkivel vacsorázik, szóval ez nem számít! Van, hogy nőkkel is, annak sincs jelentősége” – nyilatkozta az egyébként nős Briatore kapcsán.

Az olasszal elköltött vacsora Toto Wolff elmondása szerint sem a Mercedes versenyzőkérdése miatt jött létre. „Ha Flavióval vacsorázol, akkor nyilvánvaló, hogy beszélgettek Alonsóról. De mi nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal. Szóba sem került, hogy Fernando csatlakozik a csapatunkhoz, az Indy 500-ról beszélgettünk” – árulta el a sportigazgató.

Ismét hangsúlyozta, elégedettek Valtteri Bottas eddigi teljesítményével. „Jelenleg nincs okunk lecserélni Valtterit. Egyszerűen csak időt akarunk hagyni magunknak arra, hogy lássuk, hogy alakul a helyzet. Talán csak egyre biztosabbá akarunk válni. Nincs okunk arra, hogy ne Valtterivel folytassuk. Sokat jelent a csapatunk számára, és ez minden egyes nappal egyre világosabb. Régóta vagyok a sportágban, tudom, hogy az időhúzás nem mindig kényelmes a versenyző szempontjából, de a csapat látni akarja, mi történik, és nem sietünk a döntéssel, mivel nem muszáj.”

Niki Lauda, Flavio Briatore és Toto Wolff az egyáltalán nem titkos vacsorán (Fotó: Flavio Briatore/Twitter) Niki Lauda, Flavio Briatore és Toto Wolff az egyáltalán nem titkos vacsorán (Fotó: Flavio Briatore/Twitter)

 

Alonso szerint a McLaren jó választás Sainznak

Ami Abadot és a Renault-t illeti, Alonsónak erre a találkozóra is volt magyarázata. „Luis egy kicsit Carlos menedzsere is, időnként inkább Carlost képviseli, nem engem” – célzott arra, hogy a Renault-t Carlos Sainz megszerzésének lehetősége is foglalkoztatja.

Ami honfitársát illeti, őt mostanában ugyanakkor már nemcsak a franciák, de a McLaren ülésére is esélyesnek tartják – Alonso távozása esetén az ő utódja lehet. Éric Boullier elismerte, izgalmas lehetőségnek találja őt, és most a kétszeres világbajnok is azt nyilatkozta, csak ajánlani tudja Sainznak a McLarent. Igaz, csak hosszabb távon, mivel szerinte nyerni még mindig nagyobb esélye lenne Wokingban, mint Faenzában.

Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images) Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images)

„A Toro Rosso ideális első csapat, sokat segítenek a pályafutásod szempontjából, de a McLaren más szint. Most nem vagyunk versenyképesek, de a McLaren így is csak McLaren, és előbb-utóbb jönnek majd a dobogók, a legjobb ötbe kerülések. Három nehéz szezon után jönni fognak a szebb idők. Azt nem tudom, milyen szép idők, sem azt, hogy a McLaren a következő tíz évben lesz-e világbajnok, de mindenképpen nagyobb az esély rá, mint a Toro Rossónál. Szóval ha Carlosnak lehetősége lesz erre, én támogatni fogom őt” – jelentette ki Alonso.

Furcsa: hogy lesz-e lehetősége, azt jelen állás szerint csakis rajta áll…

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alonso már nyíltan flörtöl más csapatokkal
Fernando Alonso és menedzsmentje meg sem próbálja titkolni Bakuban, hogy más csapatokkal egyeztet. A spanyol pozitív hétvégét emleget, Éric Boullier pedig jelezte, érdekelné őket Carlos Sainz…
Azeri Nagydíj
McLaren: Soha ilyen gyengék nem voltunk az F1-ben
A pénteki műszaki hiba ezúttal nem az volt, mint aminek tűnt, ám a McLaren résztulajdonosa így is megkongatta a vészharangot, s kijelentette, a csapat elérte fennállása mélypontját.
Azeri Nagydíj
Alonso: Még sosem voltam ilyen jó!
Noha idén egyetlenegy világbajnoki pontot sem szerzett, Fernando Alonso úgy érzi, minden eddiginél jobb formában versenyez és teljesít a királykategóriában. Úgy érzi, az rendkívül beszédes, ahogyan elveri a kisebb kategóriákban rendre bizonyító csapattársat.
Azeri Nagydíj
Alonso már tud valamit, amit mi még nem?
Fernando Alonso olyan versenyzőmozgásokra számít idén, amit jelenleg nehéz elképzelni. Jelezte, 2018-at illetően semmit sem fog a véletlenre bízni!
Azeri Nagydíj