Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Ez nem versenyzőhöz méltó magatartás!

Sky Sports
A féktesztről nem beszél, Sebastian Vettel büntetését viszont enyhének tartja Lewis Hamilton.
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközése (Fotó: Formula1/Twitter) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközése (Fotó: Formula1/Twitter)

A békés időknek befellegzett? Sebastian Vettel és Lewis Hamilton eddig egész évben a legnagyobb tisztelet hangján beszélt egymásról, még spanyolországi ütközésük után is képesek voltak összemosolyogni. Bakuban azonban jött egy újabb ütközés… aztán egy újabb. A biztonsági autó mögött, az első helyért vívott harc „szünetében”, két bajnokaspiráns között.

Az Azeri Nagydíj 19. körében Hamilton már a biztonsági autós újraindításra készült, amikor az egyik kanyarban hirtelen lassítani kezdett, Vettel pedig hátulról belerohant. A német ezt követően egy szándékos ráhúzással torolta meg tettét, amiért utóbb 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott.

Hamilton végül így is mögötte ért célba, az 5. helyen, mivel a lelazuló fejtámasza miatt közbe kellett iktatnia egy kiállást.
A leintés után nem volt bőbeszédű. „Már várom, hogy hazamehessek. Jó hétvégém volt, és legalább szereztem pár pontot, ami kulcsfontosságú. Mindig csak fölfelé” – biztatta önmagát a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Nem szívesen beszélt arról, valóban szándékosan féktesztelte-e ellenfelét, ahogyan azt Vettel állította. „Nem igazán érdekel. Nem tudok mit mondani. Már elmúlt, vége, megyünk tovább” – hárította a kérdést.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A verseny alatt a rádióban azt mondta, nem tartja elegendő büntetésnek, amit Vettel kapott sportszerűtlenségéért. Ez a véleménye mit sem változott. „Szerintem ez egyszerűen nem versenyzőhöz méltó magatartás. Veszélyes versenyzés volt, és nem gondolnám, hogy egy tíz másodperces büntetés egy ilyenért… Nem szükséges semmit sem mondani” – hallgattatta el sajátmagát.

Toto Wolff sem mert határozott állást foglalni. Elsőre csak terelte a szót. „Nem nyertük meg a versenyt, de gratulálok Danielnek, nagyszerű felzárkózás volt! És Valtteri második helye is jó volt. Sajnálom Lewist és a csapatot. Ez egyszerűen nem volt egy jó nap.”

Miután megkérdezték, igazságosnak találja-e Vettel büntetését, csak annyit mondott: „Nem tudom. Az érzelmek most tombolnak. Sebastiannak megvolt a maga nézőpontja a kigyorsítás előtt, és nem tudom elképzelni, hogy szándékosan ment bele. Az FIA adott egy tíz másodperces stop-and-go büntetést, és mi ezen már úgysem tudunk változtatni, az eredmény az lett, ami.”

További tartalmak