Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb három magyar arany az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Eb-n

MTI
A zárónapon a Biben Karina, Bakó Olga kajakpáros, valamint a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kenus duó és Orosz Adrienn állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Három aranyérmet szerzett a magyar csapat a belgrádi ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján, s összességében 7 arany-, 11 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a viadalt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az ifjúságiaknál az 1000 méteren szerzett elsőség után 500 méteren is nyert a Biben Karina, Bakó Olga kajakpáros, valamint a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kenus duó, míg K-1 200 méteren Orosz Adrienn állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A három arany mellett több dobogós helyezést is szerzett a csapat. A fiatalabb korosztályban a kenus Nagy Bianka 500 és 200 méteren is ezüstérmes lett, ahogyan C-4 500 méteren a Kállai Róbert Gida, Kocsis Ádám, Zombori Dominik, Adolf Balázs alkotta kvartett. Bronzérmet vehetett át K-2 500 méteren a Bálint Gergő, Csokor Erik páros, valamint a lány négyes, Szendy Lilla, Gamsjäger Lisa-Maria, Lazúr Margaréta és Gábor Netta.

Az U23-asoknál a második helyen zárt a női kajaknégyes 500 méteren Lucz Noémi, Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter és Szénási Zsófia összeállításban. A szombati 1000 méter után 500-on is másodikként végzett a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kajakos duó, valamint szintén ezüstös lett az ugyancsak kajakos Racskó Fruzsina és Sólyom Dóra páros. A délutáni 200 méteres programban ezüstérmet vehetett át a Varga Márk, Csizmadia Kolos kajak-, bronzot pedig a Bónyai Regina, Molnár Rebeka kenu kettes.

„Összességében a csapat felülmúlta az elvárásainkat, sőt még lehetett volna szebb is a mérlegünk, ha a mai szélviszonyok között kedvezőbb pályabeosztásaink van. Volt, hogy ezredekkel nekünk kedvezett a szerencse, volt, hogy másoknak, akadtak meglepetés érmeink és voltak olyan egységeink, amelyek még nem állnak teljesen készen. Szép sikereket hozott ez az Európa-bajnokság, de a világbajnokságra még erősebb lesz a csapatunk” – mondta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány.

További tartalmak