Musorujsag
Élő Eredmények

Az északiak szerint már késő közös koreai olimpiai csapatról beszélni

MTI
Észak-Korea egyik sportvezetője szerint már késő megfontolni a közös csapatra vonatkozó dél-koreai javaslatot a februári pjongcsangi téli olimpiát illetően.

A Koreai Köztársaság május elején megválasztott elnöke, Mun Dzse In szombaton, a Mujuban zajló tekvondó-világbajnokság nyitónapján beszélt arról, hogy a koreaiak egy csapatban versenyezhetnének, akárcsak az 1991-es asztalitenisz-világbajnokságon.

A vb-re utazó északi küldöttség csapatvezetője, Csang Ung – aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja – ugyanakkor egy lapnak elmondta, a két ország között fennálló feszült viszony miatt ennek nincs realitása. Hozzátette, hogy az olimpiát nem lehet politikai célokra használni, s nem hiszi, hogy mindez segítene a két ország közötti kapcsolatok javításán.

Csang annak a lehetőségét is kizárta, hogy Észak-Koreában legyen egy-két olimpiai helyszín jövő februárban, mint mondta, ez elkésett ötlet.

Dél-Koreában nem csupán az új elnök, hanem a sportvezetők is többször nyitottnak mutatkoztak közös csapat indítására. A múlt héten a sportért felelős minisztérium egyik igazgatója beszélt arról, hogy szívesen tárgyalna a NOB-bal arról, hogy a női jégkorong-tornán észak-déli közös együttes szerepelhessen. Csang azonban ezt a lehetőséget is kizárta.

További tartalmak