Musorujsag
Élő Eredmények

Az orosz sajtónak a kiesés ellenére is tetszett a válogatott

MTI
Bizakodva és dicsérőleg írt az orosz sajtó a labdarúgó-válogatottról, amely a csoportkör után búcsúzott a hazai rendezésű Konföderációs Kupán.

A Rosszijszkaja Gazeta című lap úgy vélekedett, hogy „a csoda egy évet csúszik”, utalva arra, hogy a nyolccsapatos torna a 2018-as oroszországi világbajnokság főpróbája volt. „A csapat elérte a mélypontot, de felemelkedett onnan. A legfontosabb az, hogy a szurkolók a meccsek után tapsoltak, nem pedig köpködtek és fütyültek” – áll a kommentárban.

A Vedomosztyi szerint a szbornaja visszajött a leshelyzetről:

„Másodszor fordul elő, hogy a rendező nem jut tovább a csoportból, de a szervezés jó előkészület volt a vb-re. A harmadik hely is jelzi, hogy a  bajnokságunk színvonala továbbra sem irigylésre méltó, de a tavalyi Eb-vel ellentétben a válogatottnak volt tartása.”

A Szport Ekszpressz „Könnyes nevetés” című cikkében azt írta, a csapat még nincs készen és időnként ügyetlen, de nem roppan össze, és jól reagál a kihívásokra. „Van bennük szenvedély” – tette hozzá a lap.

Az oroszok három ponttal az A csoport harmadik helyén végeztek, az elődöntőbe a hétpontos portugálok és mexikóiak jutottak tovább.

További tartalmak