Musorujsag
Élő Eredmények

Meglepő hiányzó a Fradi Európa Liga-keretében, érdekes név a Vasaséban

uefa.com
Csütörtökön kezdetét veszi a labdarúgó Európa Liga selejtezősorozata. A magyar csapatok természetesen már az első körben érdekeltek, a nyitó fordulóra le is kellett adniuk a nevezési listájukat. A legnagyobb meglepetés, hogy a Fradi névsorából hiányzik Bognár István.

Bognár kihagyás azért is érdekes, mert Thomas Doll 23 kiválasztottja között ott van a 18 éves Kundrák Norbert és 17 esztendős Csonka András is. Hogy ez jelent-e bármit a tavasz végére egyre több szerepet kapó Bognár szempontjából, az a jövő kérdése.

A hétfőn bejelentett új igazolás, a Bajnokok Ligája-triplával is rendelkező Rui Pedro sem került rá a listára, de a korábban érkezők egytől egyig megtalálhatók rajta.

A Ferencváros kerete a Jelgava ellen:

kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
védők: Batik Bence, Botka Endre, Leandro, Otigba Kenneth, Janek Sternberg
középpályások: Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari
támadók: Böde Dániel, Kundrák Norbert, Lovrencsics Balázs, Priskin Tamás, Radó András, Varga Roland

A Vasasnál az egyetlen nyári szerzemény, a cseh Vit Benes biztosan nem játszik a Beitar ellen, tekintve, hogy nem kapott helyet a párharcra benevezettek között. A megműtött Berecz Zsombort viszont felépülése esetén bevetheti Michael Oenning.

Ahogy Ferenczi Istvánt is pályára küldheti, ami azért lenne meglepő, mert az erőnléti edzőként is működő 39 éves támadó a hónap elején bejelentette visszavonulását.

A Vasas kerete a Beitar Jerusalem ellen:

kapusok: Nagy Gergely, Vukašin Poleksić, Póser Dániel
védők: Felix Burmeister, Debreceni András, Hangya Szilveszter, Manjrekar James, Kire Ristevski, Vaskó Tamás
középpályások: Berecz Zsombor, Kleisz Márk, Vida Máté
támadók: Ádám Martin, Ferenczi István, Gaál Bálint, Gergye Dániel, Király Botond, Kulcsár Tamás, Murka Benedek, Jevhen Pavlov, Mahir Saglik,

A Videotonnál az új edző, Marko Nikolić semmi meglepővel nem szolgált.

A Videoton kerete a Balzan ellen:

kapusok: Horváth Tamás, Kovácsik Ádám, Zöldesi Illés
védők: Fejes András, Fiola Attila, Juhász Roland, Loic Nego, Stopira, Szolnoki Roland, Tamás Krisztián, Vinícius Paulo
középpályások: Barczi Dávid, Bódi Ádám, Anel Hadžić, Kovács István, Sejben Viktor, Asmir Suljić, Pátkai Máté, Varga József
támadók: Bévárdi Zsombor, Géresi Krisztián, Danko Lazović, Mirko Marić, Marko Šćepović

Az EL 1. selejtezőkörének első mérkőzései közül csütörtökön a 18:45-kor kezdődő Ferencváros–Jelgava és a 20:45-kor kezdődő Videoton–Balzan összecsapást közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ördögűzésre gyanakodnak Angliában Lazovic fetrengését figyelve
Az angol Sport Bible nevű sportportál megtalálta az általunk feltöltött videót, amelyen Danko Lazovic, a Videoton támadója a Honvéd ellen egy nem túl combos rúgástól akkora jelenetet rendezett le a füvön fetrengve, hogy arra még az Oscar-díjas színész, Robert de Niro is csettintett volna. Az angolok mérsékelt, de fanyar humoruknál maradtak, arra gondolnak, hogy a PSV és a Feyenoord ex-játékosán a pályán valaki ördögűzést végezhetett, mert az egészen értelmezhetetlen mozgásból csak ezt a következtetést lehet levonni.
Magyar futball
Sallói: Hatalmas a magyarok nimbusza a Beitar Jeruzsálemnél
Az m4sport.hu stábja felkereste Sallói Istvánt, aki a Beitar Jeruzsálemnél töltött évekről és a jövő csütörtöki, Vasas elleni mérkőzésről beszélt. Az 50 esztendős szakember a mai napig rengeteg rajongói levelet kap Izraelből, ami jól jelzi, mennyire népszerű korábbi csapatának szurkolói körében.
Magyar futball