Musorujsag
Élő Eredmények

Élesben is debütál az új Honda-motor

GPUpdate
A Honda Forma–1-es projektjét vezető Haszegava Juszuke megerősítette, a két hét múlva rendezendő Osztrák Nagydíjon bevetik a „hármas specifikációjú” motort, miután Azerbajdzsánban sikeres tesztnek vetették alá.
Honda Honda (Fotó: XPB)

Hiába vártak komoly előrelépést az idei évtől, a japánok erőforrása továbbra is elmarad az ellenfelekétől, mind megbízhatóság, mind teljesítmény tekintetében, a gyengélkedés pedig a McLarennel való partnerségben is töréseket okozott. A háttérben természetesen gőzerővel dolgoznak a hibák kijavításán, és az újabb blama elkerülésén.

Azerbajdzsánban például új belső égésű erőforrást próbáltak ki Fernando Alonso autójában, aki mindkét pénteki szabadedzésen ezzel az egységgel körözött. Bár az eredmények biztatóak voltak (a Honda beszámolója szerint két-három tizedet hozott az új motor a bakui pályán és egyelőre a megbízhatósággal sem voltak gondok), a spanyol végül a „kettes specifikációjú” erőforrással folytatta a hétvégét, az újat ugyanis alaposan át akarták vizsgálni, és „pihentetni” szerették volna.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Elégedettségüket látva hamar felmerült, a következő hétvégén visszatér a „hármas motor”, a sportigazgató azonban csak most erősítette meg hivatalosan is ennek tényét. Elárulta, Ausztriában nemcsak Alonso, hanem a csapattárs, Stoffel Vandoorne is a továbbfejlesztett egységet használhatja majd (ő ezzel még egyetlenegy kört sem teljesített).

„Bár még mindig nagy a lemaradásunk az élmezőnyhöz képest, legutóbb nagyon jó eredményt értünk el, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy egy igazi erőpályán versenyeztünk és a mezőny végéről kellett indulnunk. A következő hétvégén, Ausztriában a tervek szerint be fogjuk vetni a továbbfejlesztett, hármas specifikációjú belső égésű motort, miután Azerbajdzsánban sikeresen teszteltük” – nyilatkozta Haszegava a két pontot hozó bakui futammal és a jövővel kapcsolatban.

Végül pedig hozzátette, már a következő csomagon is dolgoznak. „Eközben tovább folytatjuk a fejlesztést, mégpedig a lehető legnagyobb erőfeszítéssel, hogy még jobban csökkenteni tudjuk a lemaradásunkat” – hangsúlyozta a japán szakember.

Juszuke Haszegava (Fotó: XPB) Juszuke Haszegava (Fotó: XPB)

További tartalmak