Musorujsag
Élő Eredmények

Montenegrói próbázó és sérülés Újpesten

ujpestfc.hu/m4sport.hu
Javában zajlik az Újpest ausztriai edzőtábora, és új játékos is feltűnt a lila-fehéreknél, akik egy korosztályos válogatott támadót tesztelnek a következő napokban. Mohl Dávidra viszont nem számíthat a csapat, hiszen a védő vádlija megsérült az első edzőmeccsen.
Filip Vorotovic (Fotó: ujpestfc.hu) (Fotó: ujpestfc.hu)

A fővárosi klub honlapjának tájékoztatása szerint Filip Vorotovic hétfőn délben érkezett meg az újpestiek szálláshelyére, ahol már át is vette szerelését. A 19 éves támadót Nebojsa Vignjevic egyelőre határozatlan ideig teszteli, jó pár edzést és néhány felkészülési mérkőzést követően dönt majd sorsáról.

Vorotovic profi pályafutását a Sutjeska Nikšić csapatánál kezdte, majd az OSK Igalonál és a Teleoptiknál is megfordult, jelen pillanatban a Olimpija Ljubljana játékosa. A fiatal csatár háromszoros U17-es korosztályos válogatott.

Ha a vezetőedző úgy dönt, rövid időn belül megmutathatja tudását a támadó felkészülési mérkőzésen, hiszen kedden 18 órától a ciprusi Apollon Limassol ellen lépnek pályára a lila-fehérek, akik első edzőmeccsükön az osztrák másodosztályban szereplő SV Ried ellen győztek egygólos mérkőzésen.

A újpestiekhez kapcsolódó további hír, hogy az osztrákok elleni találkozón megsérült Mohl Dávid. A hétfő délelőtti orvosi vizsgálaton kiderült, hogy ugyan nincs izomszakadás vádlijában, de egy vérömleny keletkezett, ami miatt a ballábas játékos a táborban már nem léphet pályára, sőt nem is edzhet.

„A legrosszabb az volt, hogy alig öt perc elteltével történt a dolog, és most pedig nem vehetek részt a programban a többiekkel, ami rendkívül elkeserítő számomra, nagyon csalódott vagyok, hogy aktívan legkorábban csak jövő hét végén lehetek része a csapatnak” – nyilatkozta a 32 éves futballista.

További tartalmak