Musorujsag
Élő Eredmények

Utcát neveztek el az MTK legendás elnökéről

MTI
Az MTK és a VIII. kerületi önkormányzat az Új Hidegkuti Nándor Stadion mellett utcát nevezett el Brüll Alfrédról, a klub legendás elnökéről.

A keddi utcanévtábla-avató ünnepségen Kocsis Máté, a kerület polgármestere úgy fogalmazott, hogy Brüll Alfrédról a különbözőféle világlátással rendelkező emberek is egyet gondolnak.

„Hálás lehet neki a kerület és a magyar sport is, mert a torna, a birkózás  és az úszás támogatójaként is fellépett” – mondta a polgármester. Emlékeztetett arra, hogy tavaly októberben kereste meg őt Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke azzal a kéréssel, hogy a stadion melletti utcaszakaszt Brüll Alfrédról nevezzék el, s az önkormányzat örömmel tett eleget a kérésnek.

„Több éve fogalmazódott meg az igény, hogy a stadion, majd az új stadion mellett utcát nevezzünk el Brüll Alfrédról. Brüll Alfréd öröksége nemes örökség, egyszerre kulturális, sport- és közösségépítő örökség” – mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke. Kiemelte: Brüll Alfréd életében 25 magyarországi és európai sportszervezet megalakításában vett részt, alapító elnöke volt a birkózóknak, s az MTK-t nagy klubbá tette.

„A nemes küzdelmet tartotta a legfontosabbnak” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

A beszédek után Deutsch Tamás és Kocsis Máté leleplezték a Brüll Alfréd utca feliratú táblát, így a korábbi Törökbecse utca mostantól az ő nevét viseli.

Brüll Alfréd, aki 1944-ben a holokauszt áldozata lett, 1905-től 1940-es feloszlatásáig volt az MTK elnöke.

További tartalmak