Musorujsag
Élő Eredmények

Valamit nagyon jól csinálnak a németek

m4sport.hu
A mai német válogatott a 2009-es U21-es Eb-t nyerő csapatra épül. Hárman már a 2010-es vb-n ott voltak. Neuer, Boateng, Howedes, Khedira és Özil azóta már felnőtt világbajnok.

Kedd este angol-német és spanyol-olasz elődöntőt rendeznek az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A spanyolok és az olaszok 2013-ben a döntőben is találkoztak és akkor az Isco, Morata, Thiago Alcantara fémjelezte együttes sima 4-2-es győzelmet aratott.

A németek és az angolok 2009-ben találkoztak a fináléban és előbbiek 4-0-ra lemosták ellenfelüket. Érdemes megnézni, hogy az akkori német csapatból, ki mire vitte. Amíg az angolok akkori kezdőjéből mindössze öten lettek felnőtt válogatottak, addig a németeknél mind a 11 játékos bemutatkozhatott a legjobbak között – összesen 483 válogatottságig jutottak – és legtöbbjük alapember az azóta világbajnokságot is nyert együttesben.

Manuel Neuert ma sokan a világ legjobb kapusának tartják, világbajnok, BL-győztes, a válogatott első számú kapusa, 74-szer szerepelt a Nationalelfben.

Andreas Beck kilencszeres válogatott, jelenleg a Besiktasban szerepel. A védelem közepén szerepet kapó Howedes és Boateng 44, illetve 67 válogatottságot tud felmutatni, mindketten világbajnokok, Boatengnek pedig még egy BL-sikere is van.

Sebastian Boenisch 2009-ben megnyerte az U21-es Eb-t németként, majd novemberben úgy döntött, lengyel felmenői miatt inkább a lengyel válogatottban kíván szerepelni, így lengyelként vett részt a 2012-es Eb-n. Hasonló sorsa lett Fabian Johnsonnak, aki amerikai édesapja után, 2011-ben már a tengerentúli együttesben szerepelt.

Gonzalo Castro spanyol szülők gyermekeként született, de ő hű maradt a németekhez, így már ötszörös válogatott. Az együttes legeredményesebb játékosa a hetvenszeres válogatott Sami Khedira, aki a világbajnoki cím mellett kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal.

A csapat „esze” Mesut Özil volt, aki 84-szeres válogatottsága közben vb-győztes lett 2014-ben, és nem mellékesen az Arsenal történetének legdrágább igazolása. Sandro Wagner három alkalommal szerepelt a felnőtteknél a legjobbak között. Érdekesség, hogy Boateng, Khedira és Özil már a 2010-es vb-n is ott volt, amikor a németek 4-1-re verték az angolokat a nyolcaddöntőben.

Ezzel szemben a 2009-ben vb-bronzérmet szerző U20-as magyar válogatott keretéből csak öten (Gulácsi, Koman, Németh, Korcsmár és Varga) szerepeltek eddig a legjobbak között.

További tartalmak