Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean a rádiós üzenetek főszereplője lett – elege van!

Motorsport
Romain Grosjeannak elege van abból, hogy a televíziós közvetítések szerkesztői túl nagy hangsúlyt fektetnek negatív hangvitelű rádiós üzeneteire. A francia biztosra veszi, másoknak is vannak hasonló megjegyzései, mégis ő vált főszereplővé az utóbbi időben.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Rendkívül nehéz hétvégét teljesít a Haas versenyzője, kinek ismét meggyűlt a baja a fékekkel, ezt pedig rendre csapata tudtára adta rádióján keresztül. Grosjeantól egyébként sem szokatlanok a panaszkodós, ingerültebb hangvitelű üzenetek, melyekkel kapcsolatban tavaly már elmondta, fél, hogy „s*ggfejnek” tűnik miattuk a nyilvánosság előtt.

Most, hogy a téma ismét szóba került, elhintette, a televíziós közvetítések szerkesztői „kipécézték őt”, ezt pedig egy kicsit sem érzi igazságosnak. „Kiszemeltek és nagyon elegem van már” – mondta a Motorsportnak. „Mindenki mond ilyen dolgokat a csapatrádión, és amikor ezeket mondod, azt csak a csapatodnak szánod. Nem a külvilágnak, hiszen ezek belső üzenetek. Ez a mi ügyünk. Sokkal többször vágnak be, mint másokat, pedig biztos, hogy mások is káromkodnak, és van, hogy ők sem boldogok.”

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

„Ezt egy kissé igazságtalannak érzem, és már belefáradtam az egészbe” – hangsúlyozta a francia, aki tavaly jelezte, igyekszik változtatni, hiszen a TV képernyői előtt sokan ezek alapján az üzenetek alapján ítélik meg, holott nem is tudják, milyen ember valójában. „Harcolhatok a természetem ellen, amivel próbálkoztam is, de nem erre vágyom. Megpróbáltam, és még többször kell próbálnom, de nem is tudom… másfél éve ez van, de a dolgok hamarosan jobbak lesznek” – magyarázta.

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner kiállt versenyzője mellett, mondván őket továbbra sem zavarják a panaszos üzenetek. Sőt, még viccelni is volt kedve azok említésekor. „Olyan ez, mintha várnák, hogy Romain adásba kerülhessen. Amikor mond valamit akkor bumm, gyorsan be kell kapcsolni, nem várhatnak vele” – jegyezte meg jókedvűen.

„A lényeg az, hogy senki sem ismeri úgy őt, mint mi. Vannak ilyen pillanatai, de később mindig odajön a srácokhoz, és elnézést kér, ha nem tudott jó eredményt elérni az időmérőn. Amíg nem tiszteletlen valakivel engem ez nem zavar. Soha senkit sem bánt meg, és azért frusztrált, ami vele történik, nem egy ember miatt. Jobb lenne neki, ha elhagyná ezt? Lehet, de nem fogom megítélni, hiszen ő is ember. Amíg nem sértő, addig felőlem rendben van. Ha így megszabadul a frusztrációjától, akkor miért ne csinálja?” – zárta gondolatát az olasz szakember.

Günther Steiner (Fotó: Bearne / XPB Images) Günther Steiner (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak