Musorujsag
Élő Eredmények

Menedzsere nem zárja ki Alonso visszatérését a Ferrarihoz

As, Sky Sports, Motorsport-Total
Fernando Alonso úgy érzi, Azerbajdzsánban tett egy lépést a szebb F1-es jövő felé. Menedzsere azt sem zárta ki, hogy visszatér a Ferrarihoz.
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Vészesebben közeleg a szeptember, mint azt a McLaren szeretné. Fernando Alonso ezt a hónapot nevezte meg amolyan határidőnek a jövőjével kapcsolatos döntésére, Wokingnak pedig addig van ideje tenni valamit annak érdekében, hogy maradásra bírja a kétszeres világbajnokot.

Bakuban Alonso menedzsmentjét több istállónál is látták feltűnni. Luis Garcia Abad a Renault-nál egyeztetett, Flavio Briatore a Mercedes elöljáróival vacsorázott, míg spanyol források szerint maga Alonso pedig az egyik este hosszasan beszélgetett a Williams új technikai igazgatójával és résztulajdonosával, Paddy Lowe-val.

Alonso ezek után sejtelmes megjegyzéseivel próbált olajat önteni a tűzre. Szombaton például amikor Éric Boullier egy csalódott kijelentéséről kérdezték, azt mondta, a mostani hétvége eddig nagyon pozitívan alakult számára. „Nos, amit én mondtam, az a pályán történtekre vonatkozott, amit pedig ő, az a pályán kívül történtekre” – erősítette meg Boullier, hogy Alonso a háttérben folyó tárgyalásokra célzott.

A vasárnapi futam után aztán a spanyol is ezt tette: „Igen” – felelte széles mosollyal a kérdésre, a jövője miatt volt-e annyira pozitív a hétvégéje.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso már csütörtökön arról beszélt, több csapatnál lehet esélye, mint hinnénk. „Sok lehetőségem van, több is, mint azt sokan gondolnák! Szerintem lesz pár meglepetés. Ha eljön az ideje, minden kiderül. De az F1-ben leszek” – erősítette meg a Sky Sportsnak.

Boullier szintén azt nyilatkozta: „Biztos vagyok benne, sok csapat álmodozik arról, hogy Fernando hozzájuk menjen.” Hozzátette azért: „De szerintem ha a teljes csomagot nézzük, amit itt kap, leszámítva a motort, akkor összességében elégedett velünk. Megoldást kell találnunk erre a problémára, és akkor szerintem boldogan marad.”

Más kérdés, hogy ő maga állítja, nem a motorkérdéstől függ, hová megy. „Nem feltétlenül. Nem vagyok száz százalékig biztos benne, hogy hogyan döntök. De a döntésem nem függ attól, milyen motorunk lesz” – mondta.

Alonso a spanyol média szerint négy csapatnál puhatolózik jelenleg: a Renault-nál, a Mercedesnél, a Williamsnél és a Ferrarinál. Igen, a Scuderiánál, ahonnan 2014 végén a sikertelenség és a személycserék miatt távozott. „Alonso és a Ferrari? Az életben soha semmit sem lehet kizárni” – felelte kétértelműen Flavio Briatore, amikor egy olasz rádióműsorban arról kérdezték, lehet-e visszaút Alonsónak Maranellóba. A menedzser hangsúlyozta, versenyzőjének három éve elsősorban Marco Mattiacci csapatfőnökkel volt problémája, ez győzte őt meg a távozásról.

Niki Lauda, Flavio Briatore és Toto Wolff az egyáltalán nem titkos vacsorán (Fotó: Flavio Briatore/Twitter) Niki Lauda, Flavio Briatore és Toto Wolff az egyáltalán nem titkos vacsorán (Fotó: Flavio Briatore/Twitter)

„Meglátjuk, hogy alakul. A McLaren csak úgy kerülhet az élre, ha változtatnak a motorjukon. Alonso egy kicsit olyan, mint Senna volt: nincs problémája egyik csapattal sem. Csak adjanak neki egy győztes autót” – jelentette ki Briatore.

Ami a Mercedes-vonalat illeti, kevés esély mutatkozik arra, hogy a németek szerződtessék Alonsót. „Nem hinném, hogy ők arról beszélgettek volna, hogy Fernando a Mercedeshez szerződik” – reagált Boullier arra, hogy Briatore Toto Wolff-fal és Niki Laudával beszélgetett Bakuban.

Wolff és Lauda egyébként egyhangúan állították, nincs szó náluk Alonso alkalmazásáról.

További tartalmak