Musorujsag
Élő Eredmények

Letiltották a Facebookról a női pólóválogatott tagjait

waterpolo.hu/m4sport.hu
Többségünk élete szinte elképzelhetetlen a közösségi oldalak használata nélkül, sokaknak már egy-egy nap Facebook mentes élet is megpróbáltatást jelent. Ennek fényében nem kis kihívás elé állították a magyar női pólóválogatott tagjait: a vizes világbajnokság végéig nem használhatják a Facebookot, az Instagramot és a Twitter – adta hírül a waterpolo.hu.

A döntés hátterében Bíró Attila szövetségi kapitány és a válogatott pszichológusa, Csernus Imre áll. Az eredeti terv szerint a vb-t megelőző Vodafone-kupa után lépett volna életbe a tiltás, de a lányok úgy döntöttek, hogy már július 1-től leválasztják magukat a közösségi oldalakról.

Ha minden jól alakul, július 28-ig fel sem léphetnek a Facebook-ra (és társaira), hiszen azon a napon rendezik női vízilabdázók döntőjét és bronzmérkőzését a vizes vb-n.

Lányok, egy hónapig nincs Facebook (MTI/Czeglédi Zsolt) Lányok, egy hónapig nincs Facebook (MTI/Czeglédi Zsolt)

„Jó dolognak tartom ezt a kezdeményezést, így csak magunkra figyelünk, ráadásul vége a vizsgaidőszaknak, így vihetek magammal két-három jó könyvet, és azoknak élhetek. No meg természetesen a vízilabdának” – mondta Tóth Ildikó, a válogatott centere a waterpolo.hu-nak.

A női pólóválogatott szerdán kezdi meg a négycsapatos Vodafone-kupát Miskolctapolcán, ez lesz a csapat első tétmérkőzése a világbajnokságra kihirdetett 13 fős kerettel. Az ellenfelek Ausztrália (szerda), Új-Zéland (csütörtök) és az Egyesült Államok (péntek) lesznek. Mindhárom mérkőzést élőben követheti az M4Sporton és az M4sport.hu oldalon.

A női válogatott kerete a budapesti világbajnokság:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

További tartalmak