Musorujsag
Élő Eredmények

A többtestű hajók uralták a Kékszalag élmezőnyét

MTI
Az első tíz helyen csak többtestű hajók végeztek a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon, melyet az ellene benyújtott óvás elutasítása után - az így már 13-szoros győztes - Litkey Farkas nyert meg a Festipayjel, 10 óra 5 perc 17 másodperces idővel.

Náray Vilmos, a Balaton-kerülő viadal kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek elmondta: a verseny alatt az utóbb másodikként célba érő Opel Fifty-Fiftyn kihelyezték az óvást jelző lobogót. A befutás után Józsa Mártonék azért nyújtottak be óvást, mert úgy vélték, a Festipay érintette a balatonkenesei bóját, amikor megkerülte azt. Az illetékes bizottság az óvás kivizsgálását követően megállapította, hogy nem történt szabálytalanság, így csütörtökön késő este helybenhagyta az eredményt.

Az idei Kékszalagon a leggyorsabbak a várakozások szerint többtestű hajók voltak: 1. Litkey Farkas a Festipayjel (10 óra 5 perc 17 másodperc), 2. Józsa Márton az Opel Fifty-Fiftyvel (10 óra 23 perc 26 másodperc), 3. Roland Gäbler a Black Jackkel (10 óra 25 perc 39 másodperc), 4. Váradi Szabó János az Eurovittel (11 óra 6 perc 34 másodperc), 5. Christophe Peclard a Saframmal (11 óra 57 perc 38 másodperc), 6. Kaiser Kristóf az Extreme Sailing Teammel (12 óra 37 perc 46 másodperc), 7. Rauschenberger Miklós a The Reddel (13 óra 43 perc 48 másodperc), 8. Vándor Róbert az RSM-mel (13 óra 55 perc 53 másodperc), 9. Paulovics Dénes a Pauger Evergreennel (14 óra 0 perc 10 másodperc), 10. Büki Gábor a Bogival (14 óra 25 perc 32 másodperc).

Az elsőként beérkező egytestű hajó a Király Zsolt kormányozta Raffica lett (15 óra 6 perc 30 másodperc), melyet Oroszlán Péter követett a Principessával (15 óra 9 perc 15 másodperc) és Szloszjár Gábor a Lisával (16 óra 29 perc 42 másodperc).

A 49. Kékszalag mezőnye – az előzetes nevezések alapján 526 hajó – csütörtök reggel 9 órakor rajtolt el Balatonfüredről. A vitorlásoknak a 155 kilométeres Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany – Keszthely – Tihany – Balatonfüred útvonalat kellett, illetve kell teljesíteniük kikötés és külső segítség igénybevétele nélkül, maximum 48 óra alatt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Litkey Farkas és a Festipay siklott elsőként a célba
Litkey Farkas futott be elsőként, 19 óra 5 perc 17 másodperckor a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon a Festipayjel - közölte a verseny kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Az eredmény ugyanakkor még nem tekinthető véglegesnek, mivel az Opel Fifty-Fifty fedélzetén kihelyeztek egy óvást jelző lobogót.
Vitorlázás
A gyorsasági rekord is veszélyben lehet a Kékszalagon
Az előrejelzések szerint nem kell komoly viharra számítani a csütörtökön 9 órakor Balatonfüredről elrajtoló 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon, melyen mintegy hatszáz hajó részvétele várható - tájékoztatták a szervezők a sajtót szerdán a tóparti városban.
Vitorlázás
Hatszáz hajóra számítanak a Kékszalagon
Hatszáz hajó részvételével az évtized legizgalmasabb versenye várható az idei, 49. Kékszalag Erste World Nagydíj vitorlásversenyen, amely július 6-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről.
Vitorlázás