Musorujsag
Élő Eredmények

A Videoton idegenben szerzett megnyugtató előnyt észt ellenfelével szemben

m4sport.hu
Az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában a Videoton a nem túl erős észt Nömme Kalju együttesét 3-0-ra verte idegenben, ami bizakodásra ad okot az itthoni visszavágó előtt.

Nömme Kalju (észt) – Videoton 0-3 (0-1)

Játékvezető: Joao Capela (Luís Godinho)

Nömme Kalju: Teles – Mööl, Tjapkin, Uggé, Sidorenkov – Alidor, Dmitrijev – Subbotin, Valikaev, Kirss (Santos, 69.) – Liliu (Neemelo 60.)

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic (Maric, 82.) – Lazovic (Barczi, 78.), Scsepovics (Géresi, 75.)

Gól: Pátkai (8.), Scsepovics (46., 74., mindkettő büntetőből)
Sárga lap: Teles (74.) ill. Pátkai (80.), Hadzic (87.)

Zuhogó esőben kezdték a mérkőzést a csapatok. A Videoton már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, aminek már a 8. percben megvolt az eredménye: Lazovic szögletét még kifejelték a védők, de pont Pátkaihoz, aki egy igazítás után pontosan lőtt a bal alsóba. (0-1)

A gól után is a magyar csapat irányította a meccset, de a tempó nagyot esett. Juhászék pont annyit adtak ki magukból amennyi kellett, az észtek támadásaiban alig rejlett veszély.

Pátkai találata mellett a félidő legizgalmasabb eseménye a játékvezető, Joao Capela sérülése volt, aki le is kellett cserélni. Ez sokat elmond a színvonalról.

Fordulás után rögtön megduplázta előnyét a fehérvári gárda. Egy előrelőtt labdára Nego startolt jó ütemben, a hazai kapusa, Teles késve érkezett és elütötte a Videoton szélsőjét a büntetőterületen belül. A 11-est Scsepovics értékesítette magabiztosan. (0-2)

A sportszerű találkozó ezután is a megszokott mederben folyt. Juhászék annyira nem erőltették a támadást, a Kaljo pedig nem tudta. Először a 66. percben akadt dolga Kovácsiknak, Subbotin közeli lövését kellett kitornáznia, bár lehet, hogy az orosz légiós próbálkozását blokkolták.

A 73. percben újra egy Teles-Nego összecsapást láthattunk, amelyből újra a piros-kékek játékosa jött ki jól, Godinho megint a 11-es pontra mutatott, teljesen jogosan. Scsepovics nem hibázott. (0-3)

Az utolsó negyedórában már nem változott az eredmény, A Videoton teljesen megérdemelten nyert, és nehezen lehet elképzelni, hogy a hazai visszavágón gondot okozhat a magyaroknak a Kaljo, amely egyáltalán nem tűnt erősebbnek, mint az előző körben a máltai Balzan.

További tartalmak