Musorujsag
Élő Eredmények

Pazar 45 perc után pokoli folytatás; kiesés szélén a Fradi az EL-ben

m4sport.hu
Az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén a Ferencváros 4-2-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a dán Midtjylland ellen. A visszavágót egy hét múlva, július 20-án rendezik.

FTC – Midtjylland (dán) 2-4 (2-1)

Helyszín: Groupama Aréna, Játékvezető: Sandro Schärer (svájci)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Koch, Leandro, Botka – Gorriarán, Gera, Rui Pedro (Batik a szünetben) – Varga, Priskin (Lovrencsics B. 77.), Amadou

Midtjylland: Hansen – Nissen, Hansen (Ris 74.), Korcsmár, Dal Hende – Poulsen, Sparv, Drachmann (Duelund 64.) – Hassan, Onuachu, Wikheim (Kroon 73.)

Gól: Botka (22.), Varga (42.) ill. Poulsen (büntetőből 45+1., 61,, 67.), Onuachu (90.)

Sárga lap: Amadou (64.), Botka (76.), Batik (83.) ill. Drachmann (33.), Dal Hende (60.), Hansen (72.), Nissen (75.)

Piros lap: Koch (45+1)

A mérkőzés előtt egy picit lehetett félteni a Ferencvárost, mert a dán együttes – amely soraiban tudhatja a Vasasból érkezett Korcsmár Zsoltot – komoly erőt képvisel. Ehhez képest a magyar csapat nagyon jól kezdte az összecsapást. Priskin Tamás nyolc percen belül kétszer is ordító helyzetbe került, amelyeket egészen gyatra módon rontott el. Nem volt egy válogatott támadóhoz méltó teljesítmény.

Az elpuskázott lehetőségek nem szegték Geráék kedvét, változatlanul irányították a játékot, a dán csapatnak momentumai is alig akadtak. A jól érzékelhető mezőnyfölény a 22. percben érett góllá, Leandro remek indítását a balhátvéd Botka vette át tökéletesen a tizenhatos vonala előtt, majd egy óriási gólt ragasztott a bal felsőbe. (1-0)

A találat után sem állt meg a zöld-fehér gárda, többször kerültek vészt jóslóan a dán kapu elé, de ekkor még felszabadított a Korcsmár által irányított védelem.
A 42. percben viszont már tehetetlenek voltak. Gorriaránt lökték fel a tizenhatos előterében, a megítélt szabadrúgást Varga Roland lőtte nagyon okosan a hálóba. (2-0)

Már-már csettintettünk, hogy a zöld-fehérek milyen hibátlanul és tökéletesen játszanak, amikor jött a baj. A félidő utolsó percében a hórihorgas Onuachu kapott egy pazar labdát, amit kicsit hosszan vett át, Koch elé lépett, a nigériai támadó viszont nagyon okosan a német vádlijába akasztotta a lábát, majd látványosan elesett. Kevés játékvezető nem adja meg az ilyeneket büntetőnek, amit Puolsen higgadtan értékesített. (2-1)

Még ennél is nagyobb volt a baj, mert Kochot kiállította a játékvezető, a svájci Sandro Schärer. Kicsit erős döntés volt, amely komolyan befolyásolta az összecsapás további menetét.

A szünetben cserélt Thomas Doll, a portugál játékmestert, Rui Pedrót kapta le és a védekezésben erősebb Batik Bence állt be. Sokat nem segített ez a döntés, a Midtjylland fordulás után rögtön átvette az irányítást és nagyon veszélyes támadásokat vezetett az emberhátrányban futballozó magyar együttes ellen.

A Fradi a 61. percig bírta a rohamokat, egy pontrúgással egyenlítettek a pirosban játszó vendégek. Poulsen nagyon szépen tekert egy 23 méteres szabadrúgást a bal felsőbe, Dibusznak nem volt esélye védeni (2-2).

A dánok pedig nem álltak le, a 67. percben újra mattolták a teljesen széteső játékot mutató FTC-t. A csereként beálló Duelund tört be a büntetőterületen belülre, ahol a késve becsúszó Gera által került a földre. A megítélt tizenegyest a csapatkapitány Poulsen lőtte, aki már mesterhármasnak örülhetett. (2-3)

A játék nagyon csapkodó volt, a hazai csapatot láthatóan teljesen megzavarta az emberhátrány, rengeteg volt a szabálytalanság, végig a második félidőben. Repkedtek a lapok. A magyar csapat becsülettel küzdött a végéig, Varga is próbálkozott, Bőle a kapufát találta el, de gólt a hajrában megint a Midtjylland szerzett Onuechu révén (2-4).

Nem lehet azt mondani, hogy nem érdemelték meg a vendégek a győzelmet, mert a második 45 percben pontosan azt játszották, amit kellett. Viszont ami az első játérész végén történt, teljesen átírta a mérkőzés forgatókönyvét.

A Konföderációs Kupán sokat szidták a videóbírót, lehetséges, hogy ha ebben az esetben használják, akkor más döntés születik. A büntető is véleményes volt, de megadható, a piros lap viszont elgondolkoztató az új bírói felfogás ismeretében. Azt meg már sosem tudjuk meg, mi lett volna 11 a 11 ellen. Igaz, a sportban nincs ilyen, hogy ha…

A visszavágóban még bízhatunk, de nagyon nehéz lesz. Július 20-án rendezik a Midtjylland otthonában.

További tartalmak