Fina 2017
×

Négy bizottság elnöke mondott le egyszerre a vízilabda-szövetségben

vlv.hu
A Magyar Vízilabda Szövetség négy fontos testületének vezetője mondott le egy időben – számolt be a vlv.hu.

A férfi válogatott hivatalos oldalának tájékoztatása szerint az MVLSZ elnöksége három és fél órán keresztül tárgyalt a mindössze néhány nappal a hazai rendezésű világbajnokság pólóversenyének rajtja előtt történtekről, amikor is a következő szezon előkészítése már bőven esedékes.

Marosvári Attila az átigazolási és a versenybíró-bizottság elnöki posztjáról, Székely Balázs a játékvezetői bizottság elnöki tisztségéről, Molnár Péter pedig az ellenőri bizottság éléről távozik. A honlap cikke megjegyzi, hogy rendkívül fontos testületekről van szó, amelyek nélkül nem lehetséges a magyar vízilabda „szürke hétköznapjainak” irányítása, a sportág működése.

Mivel a négy vezető távozása miatt gondot okozhat a versenykiírások várható csúszása, továbbá a klubok felkészülése is kárt szenvedhet, a vlv.hu szeretett volna részt venni az elnökségi ülésen, erre azonban nem kapott engedélyt.

Hesz Máté főtitkár a maratoni ülés után elmondta, az elnökség tudomásul vette a lemondásokat, de további egyeztetéseket folytat a távozási szándékukat bejelentő vezetőkkel. „Lehet, hogy maradnak és az is lehet, hogy új vezetők lesznek” – fogalmazott a főtitkár, aki szerint a történtek nem fogják akadályozni a bajnokságkezdetet.

A okokról Hesz Máté annyit árult el, hogy bizonyos helyzetekben nézeteltérés volt a bizottsági vezetők, illetve a szövetség vezetése között. „Mindannyian a vízilabdáért akarunk, szeretnénk dolgozni és dolgozunk is. Én bízom benne, hogy olyan megoldás születhet, hogy a megkezdett munkát a bizottsági vezetők folytathatják és segítségükkel lényegében zökkenőmentesen mehet tovább a vízilabda-szövetség munkája.”

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!