Musorujsag
Élő Eredmények

Tegnap műtét, ma már F1 – különleges vendég a Mercedesnél!

ESPN
Nem mindennapi vendég bukkant föl a Mercedesnél pénteken Silverstone-ban. A horrorisztikus balesetben lábait elveszítő ifjú versenyző Lewis Hamilton meghívására érkezett!
Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Billy Monger a Forma–1-es paddockban! Pár hónapja talán még csak távlati célként gondolt ilyesmire, tragédiája pillanatában úgy tűnhetett, már sosem lesz rá esélye, végül mégis gyorsabban jutott el oda, mint azt valaha is álmodta. E lehetőséget kivívni viszont sokkal nehezebb volt, mint lett volna a hagyományos úton.

A 18 esztendős brit fiatalember szörnyű balesetet élt túl a brit Forma–4-es sorozatban, mely egyfelől véget vetett addigi pályafutásának, másfelől egy új élet kezdetét jelentette számára. Egy olyan életét, amely még az F1 egyik legnagyobb sztárját, Lewis Hamiltont is ámulatba ejti annyira, hogy maga küldjön meghívót neki a Brit Nagydíjra, ahol aztán öleléssel köszöntse, csapata a Mercedes pedig VIP-vendégként kezelje őt.

A különleges embereknek különleges bánásmód jár.

Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Megnéztem a balesetét, és szerintem mindenki szíve megszakadt, hogy ilyesmi történhet valakivel” – nyilatkozta vendégéről a háromszoros világbajnok. „Azért volt abban a kategóriában, hogy feljebb verekedje magát, és megvalósítsa az álmát, hogy a Forma–1 felé haladjon. Ezt a lehetőséget elvették tőle, és ez nem az ő hibája volt. Egyszerűen megrendítő.”

„Az emberek mindig azt kérdezik tőlem, kik inspirálnak. Én az egyéniségekből merítek erőt, akik elképesztő dolgokat csinálnak a világ minden táján. És ő egy közülük. Most a kórházból érkezett ide. Valójában tegnap volt egy műtétje, de ma mégis itt van. A mentalitása nagyon sok embert inspirál, akiknek nehézségeik vannak, akár sérültek, akár balesetük volt, de az olyanokat is, mint én.”

Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Billy Monger és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Rendkívül csodálatos, ezért hívtam meg őt és a családját. Amikor a garázsban voltam, láttam őt a visszapillantómban. Remélem, hogy egyszer ő is beleülhet az autómba, mert biztos vagyok benne, hogy szeretne. Már most versenyez, már most visszatért. Olyan, mint Alex Zanardi, aki szintén elképesztett engem. Ő is hihetetlen személyiség, aki aranyérmeket nyert, és tudom, hogy ez a srác is ugyanezt fogja tenni” – jelentette ki Hamilton.

És valóban, Monger 11 héttel a balesete után nemrég már egy számára átalakított Volkswagen Bogárral körözött Angliában, távlati célja pedig, hogy rajthoz álljon a Le Mans-i 24 órás versenyen.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak