Musorujsag
Élő Eredmények

A Hungaroringen teszi próbára a Ferrari legnagyobb tehetségét

Motorsport
A magyarországi teszten biztosít először lehetőséget idei autója kipróbálására Charles Leclerc-nek a Ferrari.
Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Eddig pazar szezont fut Charles Leclerc a Forma–2-ben. Már öt futamgyőzelmet számlál (és több szerencsével ennél is többnél tarthatna), miközben fölényesen, 62 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot. Teljesítményével a jelek szerint nemcsak a szakma elismerését vívta ki, hanem az őt segítő Ferrariét is, amely a Motorsport értesülése szerint hamarosan a 2017-es autójába is beülteti akadémiájának tagját.

Leclerc várhatóan kap egy tesztnapot a Scuderiától a Magyar Nagydíjat követő kétnapos teszten, melyen így először lesz lehetősége egy 2017-es F1-es versenygépet kipróbálni. A maranellóiak egyelőre nem erősítették meg a hírt, ám miután a szabályok értelmében a szezon négy évközi tesztnapjából kettőt egy fiatal versenyzőnek vagy tesztversenyzőnek kell adni, jó esély van arra, hogy Antonio Giovinazzi után a monacóit is próbára teszik.

Annál is inkább, mert Leclerc a Ferrari Akadémia legnagyobb reménységének számít, akinél csak idő kérdése, mikor mutatkozik be az F1-ben – és melyik csapatnál.

A 19 éves tehetség az F1-es tűzkeresztségen egyébként már átesett, tavaly egy 2014-es Ferrarit vezetett először Fioranóban, majd a Haasnál négy szabadedzésen is részt vett az előző szezonban, továbbá a Ferrarival is tesztelt már évközi gyakorláson.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak