Musorujsag
Élő Eredmények

„Drágább vagyok egy focistánál – ez menő!”

F1i
Max Verstappen nagyon „menőnek” és egyúttal pozitívnak tartja, hogy a Red Bull 100 millió euróért sem hajlandó megválni tőle. A fiatal holland nyilatkozata során a Ferrarival kapcsolatos pletykákra is reagált.
Max Verstappen (Fotó: Red Bull) Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Eddig nem a tervek szerint alakul Verstappen szezonja: bár ő maga erős teljesítményt nyújtott az első félévben, autója több alkalommal is megadta magát. A fiatal pilóta ettől meglehetősen frusztrálttá és csalódottá vált, hiszen az esetek többségében dobogós helyezést veszített. A csalódást keltő futamok miatt állítólag a csapatban is megrendült a bizalma és egyre közelebb került a Ferrarihoz.

A Red Bull-táborban eközben folyamatosan azt hangoztatják, Verstappen – a csapattárshoz, Daniel Ricciardóhoz hasonlóan – biztosan náluk marad, hiszen érvényes szerződés köti az istállóhoz. A tanácsadó, Helmut Marko többször kiemelte, ezt az egyezséget a versenyzők nem bonthatják fel, a csapatnak pedig esze ágában sincs eladni a holland tehetséget. A téma kapcsán legutóbb kiemelte, a riválisok még 100 millió euróért sem vihetik el védencüket.

„100 millió? Az eléggé menő! Drágább vagyok, mint egy futballista!” – jegyezte meg jókedvűen Verstappen az osztrák szakember nyilatkozata kapcsán, majd valamivel komolyabban hozzátette, örül, és igen megtisztelőnek veszi, hogy a Red Bull ennyire ragaszkodik hozzá. „Mindig nagyon pozitív, ha valaki ilyen nagyra tart téged.”

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

 

A beszélgetés során a ferraris pletykák is szóba kerültek, ezek említésekor viszont meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott, igaz, elmondta, egyelőre valóban érvényes szerződés köti jelenlegi csapatához. „Nem beszélek arról, mi történik. Szerződésben állok a Red Bull-lal, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Most nem az időtartamról beszélek, csak azt mondom, hogy szerződésem van a csapattal” – zárta gondolatát.

Mivel jelenleg a Verstappen/Ferrari az egyik legfelkapottabb pletyka, Silverstone-ban ismét kikérték róla a csapatvezető, Christian Horner véleményét, aki elmondta „nincs az a pénz, amiért eladnák versenyzőiket.” „Most Sebastian Vettel kezében van a pilótapiac kulcsa, de nálunk nem lesz változás. A pilótáink boldogak, örömmel maradnak itt. Jövőre is ők lesznek a versenyzőink” – hangsúlyozta.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak