Musorujsag
Élő Eredmények

Egyre biztosabb Bottas maradása

F1i
Egyre valószínűbb, hogy Valtteri Bottas a következő szezonban is a Mercedes versenyzője marad, a németek sportigazgatója, Toto Wolff ugyanis nem látja akadályát annak, hogy meghosszabbítsák a finn szerződését, sőt mindezt már „magától értetődőnek” tartja.
Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Miután Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, a Mercedes nehéz helyzetben találta magát, decemberben ugyanis egyik nagyágyú sem volt már elérhető, sőt az összes „számításba jöhető” helyettes szerződéssel rendelkezett már. Végül Bottast vásárolták ki a Williamsből, a finn azonban csak egyéves szerződést kapott, 2018-ban ugyanis több sztár is mozdíthatóvá válik.

Ráadásul a Mercedes nem tudhatta, hogyan teljesít majd Bottas az élmezőnyben, és milyen viszont ápol majd Lewis Hamiltonnal. Az eddig látottakkal feltehetően maximálisan elégedettek, pilótájuk ugyanis két rajtelsőséget és győzelmet szerzett, folyamatosan ott volt az élmezőnyben, és a márkatárssal is jóban van. Bottas múlt vasárnap is jól teljesített, hiszen a kilencedik helyről kapaszkodott fel a másodikra, nem meglepő tehát, hogy főnöke egyre elégedettebb.

„Nagyon elégedett vagyok Valtterivel” – mondta a verseny után, majd amikor a 2018-as szerződésről kérdezték hozzátette: „Ha megnézzük a teljesítményét, azt hiszem, mindez magától értetődik. Itt most nemcsak a következő szezonról van szó, hanem az azt követőekről is. Össze kell raknunk a kirakós darabjait. A magyar futam után majd még többet gondolkodom ezen a tengerparton.”

Toto Wolff és Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media) Toto Wolff és Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media)

A Mercedes tehát hosszabb távlatokban gondolkodik, és a hírek szerint Sebastian Vettelt is figyeli, akinek idén jár le ferraris szerződése. A vörösök persze mindent elkövetnek azért, hogy magukhoz láncolják a németet, aki egyes források szerint csak egy évre akarja elkötelezni magát, 2019-ben tehát ismét mozdítható lehet. A Mercedesnél addig úgy tűnik, marad a jelenlegi felállás, Wolff elmondása szerint ugyanis 90% az esélye annak, hogy Bottas újabb lehetőséget kap.

Ami a csapattársat, Lewis Hamiltont illeti, egyes pletykák szerint a brit a Ferrarinál fejezheti be pályafutását. Ezzel kapcsolatban Wolff elismerte, bár „minden pilóta arról álmodik, hogy egyszer a vörösöknél versenyezzen, Hamilton alatt jelenleg a legjobb autó van, és a csapat dinamikája is tökéletes.” Éppen ezért a felvetést „irrelevánsnak és nulla értékűnek” nevezte.
EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak