Musorujsag
Élő Eredmények

Míkonosztól Disneylandig: Hamilton elégtételt vett bírálóin

Sky Sports, Reuters
Lewis Hamilton úgy érzi, csattanós választ adott az őt támadóknak, és bebizonyította, mindenkinél jobban tudja, milyen a megfelelő felkészülés számára.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Valami lehet a míkonoszi levegőben. Lewis Hamilton a Brit Nagydíjat megelőző napokat e görög szigeten töltötte bulizással, miután úgy érezte, szüksége van egy kis szabadságra a csalódást keltő azeri és osztrák futamok után. Kapott is érte hideget-meleget a brit médiától, amely komoly botrányt csinált abból, hogy e kiruccanás fontosabb volt a háromszoros világbajnok számára, minthogy tiszteletét tegye az F1 londoni utcai parádéján, a hazai közönsége előtt.

Silverstone-ban aztán már nem lehetett hallani a fővárosban még hallható pfujolást – ehelyett a közönség egy emberként éltette, majd a vállán cipelte hősét, aki sorozatban negyedszer nyerte mega Brit Nagydíjat, s összességében 5. ottani sikerével az örökranglista élére állt Alain Prosttal és Jim Clarkkal.

A futamot követő sajtótájékoztatón a Sun bulvárlap munkatársa azért még föltett egy provokatív kérdést, és finoman érdeklődött Hamiltonnál arról, legközelebb nem tervez-e esetleg Disneylandben felkészülni a futamra. „Senkinek sincs oka megkérdőjelezni a felkészülésemet” – hangzott Hamilton válasza. „Több pole-om van, több győzelmem, mint másnak. A teljesítményem jobb, mint bármikor. Ha ezek után nem érti meg valaki, miről is szól a felkészülésem, akkor az sosem fogja. Jövő héten különböző helyeken fogok keményen edzeni, ahogy mindig teszem. Egész héten dolgozni fogok, aztán legalább két napra az Egyesült Királyságba jövök, elmegyek a gyárba, majd indulok a versenyre.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton önigazolást is nyert tehát vasárnapi győzelmével. Azt persze sosem tudjuk már meg, hogy a londoni kiruccanással nem aratott volna-e ugyanilyen sima diadalt, Toto Wolff mindenesetre örült annak, hogy végül így alakult. „Ennél jobb nem is lehetne. Egy ilyen nehéz hét után majd kiugrunk a bőrünkből. Az angol média igen keményen rászállt – ezek után így visszavágni, a sok szurkoló előtt, ez hihetetlenül fontos és jó volt” – örült a Mercedes vezetője.

Ő nem tartotta fairnek ahogyan a brit sajtó Hamiltonnal bánt, de látott benne pozitívumot is. „Néha csak a megfelelő impulzusra van szüksége ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot. Szerintem most megfelelő választ adott a kritikusainak. Még mindig nem értem, hogy lehet az, hogy a brit hőst üssék a hazai futama előtt. Ez talán még eltökéltebbé tette őt, meg akarta mutatni a szurkolóknak, hogy tud vezetni. És vezetni, azt tud!”

Amennyire hálátlannak tartották őt bírálói London kihagyása miatt, Hamilton annyira hálásnak mutatkozott aztán Silverstone-ban a közönség irányába. „Az ötvenegy kör során minden egyes alkalommal felálltak az emberek, minden kanyarban. Ez fergeteges volt. Nem volt kör, amelyben ne álltak volna föl – ilyet még sehol a világban nem tapasztaltam” – lelkendezett a díjátadó után magát a tömegbe vető kedvenc.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak