Fina 2017
×

Hét- helyett tizenkétezren mehetnek be a magyar férfi pólósok vb-döntőjére

vlv.hu
Amennyiben a magyar férfi vízilabda-válogatott bejut a budapesti világbajnokság döntőjébe, elképzelhető, hogy a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda helyett a jóval több néző befogadására képes Duna Arénában rendezik a finálét.

A magyar nemzeti csapat hivatalos honlapja idézi Csurka Gergelyt, akinek tájékoztatása szerint Gyárfás Tamás FINA-alelnök egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével és Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, hogy van-e lehetőség az eredetileg kijelölt helyszín megváltoztatására. A kérdés azért vetődött fel, mert a csoportkörben eddig a magyar férfi és női válogatott meccsein is telt ház és kiváló hangulat volt.

A váltás számos nehézséget okozna, hiszen a Hajósba eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani, a televíziós közvetítés miatt pedig a jövő szombaton 20:10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeni a kameraállásaikat, emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20:30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén. Amennyiben pedig egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal.

Märcz Tamás és a magyar férfi vízilabda-válogatott (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Märcz Tamás és a magyar férfi vízilabda-válogatott (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Ráadásul a hivatalos időmérőnek le kellene szerelni az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét vissza kellene állítania, hiszen vasárnap még az úszóviadal zárónapja esedékes.

Mindezek tudatában Cornel Marculescu közölte Gyárfás Tamással, hogy a FINA-n nem múlik a váltás, ennyivel tartoznak a hazai rendezőknek.

Amennyiben a több napos egyeztetés sikerrel zárul, a 7000 fő befogadására alkalmas Hajós Alfréd Uszoda helyett a 12 ezres Duna Arénában rendezhetik a férfi pólódöntőt – persze csak ha Märcz Tamás tanítványai bejutnak a fináléba.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!