Fina 2017
×

Bíró Attila: Minidöntővel ért fel ez a mérkőzés

M4 Sport/m4sport.hu
Miután a magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként, egyenes ágon jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, Bíró Attila a csapat szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, éppen ilyen teljesítményt szeretett volna kihozni a lányokból, akiknek a csapategység segített a fantasztikus győzelemben.

A holland játékosok válogatottunk parádés védekezése miatt „szóhoz sem jutottak” az összecsapáson, Bíró Attila az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, éppen ezt szerette volna elérni. Kiemelte, szükség volt a blokkokra és Gangl Edina remek teljesítményére is.

„Ha ez összeáll, akkor nehéz átlőni. Hál’ Istennek ritkán volt lyukas a védekezés” – mondta elégedetten a szakember. Bíró Attila hangsúlyozta, a csapat tartása és lelki ereje átsegítette őket a nehéz pillanatokon, így örömet tudtak okozni a rengeteg szurkolónak.

Vb-újoncként két parádés gólt is szerzett a találkozón Gurisatti Gréta, aki Bíró Attilához hasonlóan a csapat egységét emelte ki.  A 21 éves játékos elmondta, rengeteget számított az, hogy itthon játszhatnak, és nagyon boldog, hogy sikerült legyőzniük a hollandokat.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!