Musorujsag
Élő Eredmények

Briatore leírta a Ferrari esélyeit

Motori Online, AS
A Benetton és a Renault egykori csapatvezetője, Flavio Briatore nem hisz abban, hogy a Ferrari megszerezheti a bajnoki címet 2017-ben. Véleménye szerint a vörösöknek jobban ki kellett volna használniuk a lehetőségeiket a szezon elején.
Ferrari logó (Fotó: XPB) Ferrari (Fotó: XPB)

Remekül indult az olasz istálló szezonja, Sebastian Vettel révén ugyanis három futamgyőzelmet is szereztek, miközben a német „szusszanásnyi” előnyre tett szert a bajnoki pontversenyben. Noha a Mercedes Kanada óta már erősebbnek tűnik, a négyszeres világbajnok tartani tudta fórját, Silverstone-ban viszont elveszítette azt a sokat emlegetett gumiproblémának köszönhetően.

A szezon felénél előnye mindössze egy bajnoki egység, a Brit Nagydíjat pedig többen fordulópontnak tekintik, mondván az egyébként is gyorsabbnak tűnő Mercedes már az összetettben is kényelmes pozícióba került, és most már a gumikezeléssel sincsenek olyan komoly problémái, mint voltak a szezon elején. Így vélekedik a korábbi Renault-csapatfőnök is, aki legutóbbi nyilatkozata során leírta a Ferrari bajnoki esélyeit az idei évre.

„Sajnálom, de a Ferrari ebben a szezonban nem tudja megnyerni a világbajnokságot” – jelentette ki határozottan a Quotidianónak nyilatkozva. „A Forma–1-ben nincsenek csodák” – tette hozzá az olasz szakember, majd felvázolta, szerinte mely forgatókönyv életbe lépése esetén lett volna több esélye hazája legnagyobb, legnépszerűbb és legeredményesebb istállójának.

Flavio Briatore (Fotó: xpbimages.com) Flavio Briatore (Fotó: xpbimages.com)

„Talán akkor több esélyük lett volna, ha az évad elején jobban ki tudják használni a Mercedes nehézségeit. Kínában és Oroszországban Vettel több pontot is szerezhetett volna, és ez csak a két legnyilvánvalóbb példa. Most már nagyon nehéz lesz megverni a Mercedest, mert sikerült megoldaniuk az év elején fellépő problémákat. Az biztos, hogy akkor több esélyük is volt arra, hogy szerezzenek még néhány pontot” – magyarázta.

Briatore zárásként egy saját példát is hozott arra, mennyire fontos, hogy egy bajnokesélyes folyamatosan kihasználja a kínálkozó lehetőségeket. „Amikor a Renault-nál voltam, 2005-ben és 2006-ban azért tudtuk megcsinálni, mert ha (Kimi) Räikkönen McLarenje, vagy (Michael) Schumacher Ferrarija lerobbant, Fernando (Alonso) nyert. Emlékezzenek csak a 2006-os japán futamra. Idén Bakuban viszont (Daniel) Ricciardo nyert” – utalt arra, hogy a vörösök Azerbajdzsánban sem tudták győzelemre váltani a nagy rivális botlását.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak