Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton tisztázta a Ferrari-pletykát

ESPN
Lewis Hamilton tagadta, hogy jelenlegi szerződése lejártát követően a Ferrarihoz szeretne igazolni. A háromszoros világbajnok kedveli a klasszikus olasz márkát, de nagyon jól érzi magát a Mercedesnél. A csapatváltásnak főnöke szerint sem komoly a „veszélye”.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Brit Nagydíj ideje alatt felmerült, Hamilton a vörösöknél szeretné befejezni pályafutását, és jelenlegi szerződése lejártával (vagyis 2018 végén) megpróbál a Ferrarihoz igazolni. A pletykát a Daily Mail vetette fel, arra hivatkozva, hogy forrásai szerint Hamilton a barátainak megemlítette, hogy egy nap – a legtöbb pilótához hasonlóan – az olasz istállónál szeretne versenyezni.

Ahogyan azt ilyenkor megszokhattuk, a pletyka „önálló életre kelt” és idővel magához a versenyzőhöz is eljutott. Hamiltontól például egy szurkoló kérdezte meg (egy rajongói esemény keretén belül), valóban a Ferrarihoz akar-e igazolni. „Nincs ilyen tervem” – jelentette ki határozottan a pilóta.

„Amikor megérkeztem a sportba, biztosan éreztem, hogy szeretnék két különböző csapattal versenyezni, és nyerni is. Az emberek régebben azt hajtogatták, rendben, nyertem a McLarennel, de mire mennél egy másik csapattal? Szóval örülök, hogy egy másik istállóval is sikerült” – utalt a Mercedesszel szerzett győzelmekre és bajnoki címekre, melyek száma már bőven meghaladta az F1-es pályafutása első éveiben érkező mclarenes sikereket.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Nagy rajongója vagyok a Ferrarinak. Egy fantasztikus csapatról beszélünk, de nagyon jól érezem magam ott, ahol vagyok. Szeretem ezt a csapatot. Fantasztikus a légkör, és nagyjából 1800 ember dolgozik velünk csak azért, hogy megépítse ezt a két versenyautót. Ez az egész hihetetlen. Imádom ezt a munkát és ezt a légkört” – hangsúlyozta.

A jövő kapcsán Hamilton az utóbbi hetekben több alkalommal beszélt arról, adott esetben már idén befejezheti pályafutását, igaz, rendre hozzátette, egyelőre élvezi a versenyzést. A téma legutóbb egy Serena Williams által készített interjúban került elő, melyben most azt mondta, öt-hat évig még versenyezni szeretne, mielőtt végleg szögre akasztja a bukósisakot. Visszavonulása után pedig semmiképpen sem akar kommentátor, vagy menedzser lenni.

A ferraris pletyka kapcsán a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is megszólalt, kiemelve, a németek elég jó munkát végeznek ahhoz, hogy megtartsák bajnokukat. „Nem tudom, ki beszélt a Ferrariról. A csapatból senki, és ő maga sem. Csak azt mondtuk, hogy Ferrari-rajongó, mint mindenki más. Egy olyan csapatról beszélünk, amiről minden pilóta álmodik. És ennyi. Most nagyon jó helyen van. A leggyorsabb autót vezetheti, ami egy Mercedes. Másfél évig szerződése van velünk, és a csapatban eddig nagyon jó volt a dinamika. Ezek a felvetések egyáltalán nem relevánsak” – nyilatkozta.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak