Musorujsag
Élő Eredmények

Két magyar aranyérem a Világjátékok nyitónapján

MTI
Az uszonyosúszó Senánszky Petra és Kanyó Dénes révén már az első, pénteki versenynapon két magyar aranyérem született a lengyelországi Wroclawban zajló Világjátékokon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint az uszonyosúszókon kívül az aerobikosok is dobogóra állhattak, így a nyitányon két-két arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat.

A világbajnok és világcsúcstartó Senánszky Petra esélyeshez méltón győzött a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, ráadásul a debreceni versenyző 20.52 másodperces eredményével megjavította saját 20.98-as világrekordját.

„A világcsúcs volt a cél, és most, hogy sikerült, elképesztően boldog vagyok. Nagyon jó érzés, hogy ilyen sok magyar volt a lelátón, olyan volt, mintha otthon úsztam volna” – nyilatkozta könnyek között Senánszky Petra.

A 40 éves Kanyó Dénes sikere viszont meglepetés volt a férfi 400 méteres felszíni úszásban. A szegedi sportember korábban három Világjátékokon is indult, de először került aranyérem a nyakába.

További két magyar uszonyosúszó is dobogóra állhatott: férfi 100 méter uszonyos gyorson ezüstérmet nyert Kosina Gergő, míg Varga Krisztina harmadik lett 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. Károlyi Csilla a női 200 méteres felszíni úszásban negyedikként végzett, a női 4×100-as váltó pedig az ötödik helyen zárt.

Az aerobikosoknál mindhárom pénteken érdekelt magyar egység döntőbe jutott. Közülük a Hegyi Dóra, Bali Dániel vegyespáros nagyszerű versenyzéssel a második helyen végzett. Dobogóra állhatott az aerodance csapat is: a Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Szalóki Emese, Bökönyi Klaudia, Lőcsei Zoltán, Szöllősi Panna, Mazács Fanni és Deák Anna összetételű együttes a fináléban bronzérmes lett.

A nem olimpiai sportágak jövő vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak