Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelmet ért a Haladásnak szezonbeli első kapura lövése

M4 Sport/m4sport.hu
A Haladás 1–0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombat esti mérkőzésén, Sopronban.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Swietelsky Haladás-Debreceni VSC 1–0 (1–0)
Sopron, 1260 néző, v.: Berke
gólszerző: Williams (3.)
sárga lap: Jagodics (76.), illetve Kuti (4.), Szatmári (55.), Mengelo (81.)

Swietelsky Haladás: Király – Jagodics, Wils, Bosnjak – Polgár, Simon (Jancsó, 76.), Kiss, Tóth – Rácz (Tóth B., 67.), Williams, Medgyes (Halmosi, 80.)

Debreceni VSC: Nagy – Kuti (Mengolo, 35.), Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Sekulic (Tisza, 80.) – Jovanovic, Holman, Tőzsér, Sós – Könyves (Bíró, 86.)

A Haladás első támadásából, sőt mivel a az első játéknapon a Honvéd ellen egyetlen egyszer sem sikerült, mondhatjuk, idénybeli első kaput eltaláló lövéséből vezetést szerzett. A folytatásban a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt a hazai együttes. A Debrecen ugyan próbálkozott, de Király és a szombathelyi védelem biztosan állt a lábán.

A második félidőben viszont a veterán kapusnak már nagyot kellett nyújtózkodnia az előny megtartásához. Később a Haladás is bátran lendült támadásba, egy ilyen ellenakció végén a keresztléc mentette meg a hajdúságiakat az újabb góltól.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre védekezőbb felfogású a Haladás, s a Loki nem tudott komoly helyzetet kialakítani, sőt, a zöld-fehérek ellenakció jelentettek igazi veszélyt. A hazaiak magabiztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A szombathelyiek idénybeli első pontjaikat szerezték meg, míg a hajdúságiak továbbra is pont nélkül állnak a tabellán.

További tartalmak