Fina 2017
×

Cseh Lászlót méltatta világbajnok barátja

M4 Sport/m4sport.hu
Az úszó-világbajnokság szerdai versenynapján a 200 méteres pillangóúszás fináléjában Chad Le Clos arany-, Cseh László pedig ezüstérmet szerzett. A két úszófenomén a medencében és azon kívül is jó barátságot ápol.

Az éremátadás után Le Clos és Cseh egymás mellett nyilatkozott. A dél-afrikai sportoló magyar vetélytársát méltatta: „Óriási bajnok, hosszú évek óta felnézek rá, sokat edzettünk együtt korábban, és mindig inspiráló volt számomra. Példakép a medencében és azon kívül is, nagyon örülök, hogy barátok vagyunk.” Le Clos a Duna Arénában szerzett aranyérmét karrierje legfontosabb medáljának nevezte.

Cseh László a riói olimpia óta eltelt időről beszélt és elárulta, nagyon nehéz út vezetett a világbajnoki ezüstéremig, majd mindenkinek köszönetet mondott, aki támogatta az elmúlt közel egy esztendőben.

Az éremátadáson az ezüstérmes Cseh László óriási üdvrivalgás közepette vehette át medálját a Duna Arénában, Chad Le Clos pedig könnyeivel küszködve állt a dobogó tetején.

A dél-afrikai sportoló nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt egy évben. 2016-ban édesanyjánál és édesapjánál is rákos megbetegedést regisztráltak, de szerencsére mindketten a helyszínen örülhettek fiúk sikerének.