Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: A Mercedes nélkül egy McDonald’sban dolgoznék

Ocon: A Mercedes nélkül egy McDonald’sban dolgoznék

GMM
A Force India francia reménysége, Esteban Ocon egyértelművé tette, a Mercedes és Toto Wolff segítsége nélkül nem jutott volna el (vagy nem ilyen gyorsan jutott volna el) a királykategóriáig. Megjegyezte, ha nem segítenek rajta, ma egy gyorsétteremben készít hamburgereket…

Miután megnyerte a Forma–3-as Európa-bajnokságot, sokan elkönyvelték, Ocon lesz a jövő egyik szupersztárja. Hiába azonban a jó eredmények, az akkor még a komoly anyagi gondokkal küzdő Lotus támogatását élvező francia úgy érzi, a Mercedes segítsége nélkül aligha került volna be a legnagyobb géposztályba, ahol mostanában hétvégéről hétvégére bizonyítja, megérte várni rá.

„Ha 2014 vége és 2015 eleje között Toto (Wolff) nem segít nekem, akkor most valószínűleg a McDonald’sban pörgetném a hamburgereket” – jelentette ki a fiatal tehetség, utalva a Mercedes sportigazgatójának támogatására, melynek köszönhetően tavaly már a Manor egyik F1-es gépében ülhetett. „Finanszírozás nélkül esélyem sem lett volna arra, hogy folytassam a versenyzést. Nem volt pénzem erre, aztán ő felkeresett…” – tette hozzá.

Maga Wolff az utóbbi időben többször elmondta, régóta hisz abban, hogy Ocon személyében a jövő egyik bajnokát támogatja. Véleményét egyre többen osztják, a francia ugyanis remek teljesítményt nyújt a Force Indiánál, ahol egyre inkább a tapasztalt csapattárs, Sergio Pérez fejére nő, és stabilan szállítja az istálló számára oly fontos világbajnoki egységeket.

Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Ez már a kisebb kategóriában is jellemző volt rá (az F3-ban például kiegyensúlyozottságával tudott ellenfelei fölé kerekedni); most elmondta, hol „ragadt rá” mindez. „A stabilitásom az F3-as időkből való. A mérnököm mindig azt mondta, a lehető legjobbat hozzam ki a versenyekből, és gondoljak a pontokra. Azt mondta, ha nem tudok nyerni, akkor szerezzem meg a második helyért járó pontokat. Ez a felfogás most a Forma–1-re is vonatkozik.”

Ocon és a csapattárs küzdelmei a szezon eddigi legemlékezetesebbjei közé tartoznak. Első pengeváltásuk (Kanadában úgy érezte, támadhatta volna a 3. helyen haladó Daniel Ricciardót, de a mexikói nem engedett neki utat) kapcsán elmondta, még mindig úgy véli, az incidens nélkül dobogóra állhatott volna. „Hiszem, hogy megvolt a tempóm ahhoz, hogy megcsináljam! Sergio és a csapat azonban más döntést hozott. De ez van, a versenyzés néha ilyen” – magyarázta.

Bakuban aztán össze is ütköztek, miután Ocon egy bátor manőverrel próbálta leelőzni márkatársát. Ezzel az incidenssel mindketten egy lehetséges dobogós helyezést buktak. „Ez egy probléma volt. A csapat beszélgetésre hívott minket, és megkért, hogy a jövőben kerüljük el ezeket a dolgokat. A történtek ellenére, továbbra is nagyon tiszteljük egymást” – hangsúlyozta zárásként.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak