Musorujsag
Élő Eredmények

Feláldozta karrierjét a futballista, hogy megmentse beteg unokaöccsét

Feláldozta karrierjét a futballista, hogy megmentse beteg unokaöccsét

m4sport.hu/tvi24.iol.pt
Lulo Benitez egy argentin harmadosztályú csapat csatára volt. Hogy megmentse pólyás unokaöccse életét, abbahagyta a labdarúgást.

Harminc évesen akasztotta szögre a stoplist, de élete legnagyobb gólját utána szerezte. Alejandro Benitez, akit csak Lulóként ismernek Argentínában a Central Larroque együttesének befejező csatára volt. Sokan úgy becézték, a „matador”. Most viszont halálos precizitását a kapu előtt egy életért dobta félre. Kiderült, hogy kilenc hónapos unokaöccse egy születési rendellenesség miatt haldoklik, csak akkor maradhat életben ha számára megfelelő májat ültetnek belé.

A vizsgáltok kimutatták, hogy Lulo mája jó a babának, amelynek egy darabját meg is kapta az alig pár hónapos Milo Romani. Az átültetés jól sikerült, mindkettőjüket a fővárosban, Buenos Airesben műtötték.

A kisgyermek édesanyja is lehetett volna donor, de korábban neki volt egy szívoperációja, ami miatt életveszélyes lett volna neki egy újabb műtét, ezért a futballista azonnal nővére segítségére sietett, felajánlotta, hogy ha az ő mája alkalmas, akkor szívesen megmenti vele unokaöccsét. Nem törődött azzal, hogy ez pályafutása végét jelenti.

Lulo Benitez a vizsgálatok előtt, hogy lehet-e donor. (Fotó: Facebook) Lulo Benitez a vizsgálatok előtt, hogy lehet-e donor (fotó: Facebook)

A beavatkozásokra július elején került sor Buenos Airesben, a Hospital Austral de Pilarban. Hosszabb ideig tartottak, mint ahogyan arra számítottak.

„Komplikáció merült fel az operáció során. Az orvosok műtét közben vették észre, hogy a májamban két artéria található. Szerencsére ez végül nem volt akadálya annak, hogy a májamnak egy részét felhasználhassák. Ezért hosszabbak voltak az operációk, mint amire korábban számítottunk. Az enyém hétórás volt, Miloé tizenkettő” – mesélte a labdarúgó az El Argentino napilapnak.

Azt is elmondta, hogy olyan élményben lehetett része, amihez foghatót ritkán érezni.

„Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy legyek-e donor, vagy sem. Semmi más nem érdekelt. Amikor megtudtam, hogy a májam jó Milónak, rögtön rendelkezésre álltam” – emlékezett vissza Benitez.

Az elmúlt pénteken egy hatalmas ünnepséggel várta vissza Lulót Larroque városa. Úgy üdvözölték, mint egy hőst. Aktív labdarúgóként sem kapott ekkora szeretet a városban, pedig imádták a szurkolók.

Milo még mindig Buenos Airesben van, az orvosok gondos kezei alatt, de állapota szépen javul. Hamarosan ő is visszatérhet a kisvárosba, ahol két testvére is várja.  Benitez amellett, hogy megmentette Milo életét, további örömök elé nézhet, mert hónapokon belül maga is apuka lesz.

Milo testvérei, akik Lulónak üzennek. "Bátor nagybácsi vagy" (Fotó:Facebook) Milo testvérei, akik Lulónak üzennek. „Bátor nagybácsi vagy” (Fotó: Facebook)

A futball viszont már most nagyon hiányzik neki. Mint mondta, testvérének fiát megmentette, de akkor lesz csak igazán boldog, ha vele együtt rúghatja valamikor a labdát:

„Akkor leszek a legboldogabb, ha valamikor Milóval együtt futhatok ki a gyepre.”

További tartalmak