Fina 2017
×

Hosszú Katinka: Egy döntőben nem csak magamért úszom

m4sport.hu
A háromszoros olimpiai bajnok úszó biztos benne, valamennyi magyar úszó a legjobbját adja a budapesti vb-n.

Hosszú Katinka szerdán két számban állt rajthoz a vizes vb szerdai versenynapján. A 200 méter gyors döntőjében a hetedik lett, míg a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a második legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe.

Már megszokott videóblogjában elmondta, úgy ment neki a 200 gyorsnak, hogy tisztában volt vele, a dobogó ugyanúgy benne lehet, mint hogy a döntőbe se kerül be. „Szerettem volna jobb időt, de annak is örülök hogy ott voltam a döntőben. A hangulat megint nagyszerű volt, fantasztikus, hogy ilyen sokan szurkolnak nekünk”.

Elmondta, 200 pillangó középfutamában az volt a lényeg, hogy a döntőbe kerüljön és a csütörtöki délelőtt a pihenésről szól. annak pedig külön örül, hogy két magyar is ott lesz a fináléban. Külön kitért arra a magyar újságíró által feltett kérdésre: visszavett 200 gyorson amikor látta nem lehet érmes?

„Úgy gondolom, nagyon pozitív hogy valaki a hazáját képviselheti, bárhol is végez, főleg úgy, hogy Magyarországon van a világbajnokság. Akárhányadik vagyok egy döntőben, ott küzdeni kell, mert nem csak magamért úszom. Biztos vagyok benne, hogy minden egyes magyar úszó kiadja magából a maximumot” – mondta hosszú. akit elszomorít, hogy mindezt egy magyar embernek kell elmagyaráznia.