Fina 2017
×

Ismerje meg a vizes vb legfiatalabb vízilabdázóját!

fina-budapest2017.com/m4sport.hu
A brazil válogatott adta a 17. vizes világbajnokság legifjabb férfijátékosát. Mateus Stellet jó tapasztalatnak tartja a budapesti tornát.

Brazília válogatottja 9-5-re kikapott Kazahsztántól a vizes vb csütörtöki helyosztóján, ezzel végül a 12. helyen zárt. Érdekesség, hogy a dél-amerikaiak a világbajnokság nyitómeccsét is Kazahsztán ellen játszották, azt viszont meg is nyerték 6–2-re. Ezt követte egy 14–5-ös vereség Montenegró ellen, majd egy 6–6-os döntetlen Kanadával, hogy aztán az ausztrálok ellen 8–3-ra, a japánok ellen 9–7-re kapjanak ki.

A vizes vb legfiatalabb játékosa jövő januárban lesz 18 éves (Fotó: fina-budapest2017.com) A vizes vb legfiatalabb játékosa jövő januárban lesz 18 éves (Fotó: fina-budapest2017.com)

„Tényleg én voltam a legfiatalabb? Nem tudtam, klassz! Ez egy nagyon jó lehetőség volt számomra, nem mindegy, hogy a korosztályomban játszom vagy a felnőttekkel. Tudtam fejlődni, ez a legfontosabb az én koromban. Egy junior vb-n már jártam, most ez volt az első a felnőttekkel. Mondhatom, hogy ez teljesen más világ. Nagyon élveztem, jól éreztem magam Budapesten. Sajnos, a belgrádi junior vb-re nem megyünk, mert ugyan kijutottunk, de elég nagy a bizonytalanság odahaza. A szövetség és a klubok vitáznak, fogalmunk sincs, mi lesz a vízilabda jövője” – mondta a brazilok tehetsége, Mateus Stellet.