Musorujsag
Élő Eredmények

Lemondott az UEFA alelnöke

MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön bejelentette, hogy lemondott alelnöki posztjáról Ángel Maria Villar, akit hazájában, Spanyolországban korrupció gyanújával letartóztattak.

Az UEFA közleményében jelezte: a sportvezető szerdán ajánlotta fel lemondását az alelnöki és a végrehajtó bizottsági pozícióról azonnali hatállyal, s Aleksander Ceferin elnök – megköszönve Villarnak sokéves munkáját – ezt el is fogadta. Az UEFA további kommentárt nem fűzött a történtekhez.

Villart kedden felfüggesztették a spanyol szövetség (RFEF) elnöki pozíciójából azt követően, hogy a múlt héten korrupció gyanújával letartóztatták. Hozzá hasonlóan házi őrizetben van fia, Gorka, továbbá Juan Padrón RFEF-alelnök és Ramon Hernandez, a tenerifei szövetség főtitkára is. A két Villar, illetve Padrón óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra.

A Marca című spanyol sportnapilap a múlt kedden arról számolt be, hogy a gyanú szerint Ángel Maria Villar kenőpénzt juttatott területi vezetőknek annak érdekében, hogy elnyerje a támogatásukat és a szövetség elnöke maradjon.

A 67 éves sportvezető 1988 óta tölti be a spanyol szövetség elnöki tisztét, idén májusban újabb négyéves ciklusra választották meg. Villar a nemzetközi szövetség egyik alelnöke is.

Letartóztatása miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.

További tartalmak