Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg a Mercedes csapatfőnöke lehet a Forma–E-ben?

Rosberg a Mercedes csapatfőnöke lehet a Forma–E-ben?

Auto Bild Motorsport
Érdekes találgatás látott napvilágot: Nico Robserg a Mercedes Forma–E-csapatának egyik vezetőjeként térhet vissza a versenyzés világába?

A múlt év végén visszavonult világbajnok legutóbb Silverstone-ban tűnt föl a Forma–1 közelében, ahol elmondta, élvezi a versenyzés nélküli életét, és sokféle új lehetőség áll előtte. Arról azonban sosem beszél, konkrétan milyen tevékenységekkel tervez foglalkozni a jótékonykodáson kívül.

A német Auto Bild Motorsport most előállt az egyik lehetséges tervével. A 2016-os világbajnok ismerősi köréből úgy értesültek, reális esély van arra, hogy Nico Rosberg szerepet vállaljon a Mercedes formálódó Forma–E-csapatának irányításában. Szerintük Rosberg erről már a Monacói Nagydíj hétvégéjén beszélgetett a sorozatot vezető Alejandro Agaggal. „Konkrétumok még nincsenek, ám egyvalami mellette szól: Rosberg nagy rajongója az e-mobilitásnak, ezenkívül érdeklődik a csapatmenedzseri feladatok iránt, miközben továbbra is a Mercedes márka nagykövete” – írták.

Amennyiben Rosberg valóban csapatvezető lenne, ő lehetne a második F1-es bajnok hasonló szerepkörben a Forma–E-ben. Alain Prost a Renault és az e-DAMS istállóját segíti jelenleg.

A Mercedes a hét elején sokkolta a motorsport világát azzal, hogy a 2018-as szezon végén kivonul a DTM-ből, s egyúttal jelezte, hogy a jövőben a Forma–E-re fektetné inkább a hangsúlyt a Forma–1 mellett. Egyelőre úgy fest, az eredetileg 2019-re kitűzött debütálásukra egy évvel később, azaz a Forma–E 6. szezonjában fog sor kerülni, a terepet pedig várhatóan a HWA és a Venturi együttműködésével készítik elő a bemutatkozáshoz.

Borítókép: Nico Rosberg (Fotó: Mercedes)

További tartalmak