Fina 2017
×

Sebestyén Dalma kölcsönszemüvegben úszott

m4sport.hu
A magyar úszót kanadai vetélytársa segítette ki szorult helyzetében, amikor közvetlenül a 200 méteres női mellúszás rajtja előtt cserbenhagyta a szemüvege.

Sebestyén Dalma hetedik lett a női 200 méteres mellúszás előfutamában, összesítésben a 22. helyen végzett, így nem jutott a középfutamba. A csinos úszónő egyéniben nem is indul más számban.

Sebestyén Dalma és a kölcsönszemüveg a női 200 méteres mellúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Eredményével ő sem volt elégedett, hiszen hiába úszta idei legjobbját, alaposan elmaradt egyéni legjobbjától. Rögtön a futam után úgy értékelt, jobbat várt, és az elmúlt fél év hányattatásai – sérülések, kihagyások – ellenére is sokkal jobbra számított. Ugyanakkor kiúszta magát, elfáradt, és bízik benne, jövőre sokkal sikeresebb éve lesz.

Azt azonban udvariasan elhallgatta, hogy a rajt előtt elszakadt a szemüvege, és kanadai vetélytársától, Kierra Schmidttől kapott kölcsön egyet, abban úszott. Noha nem emiatt lett csak 22., dicséretes, hogy nem a kifogásokkal kezdte a teljesítményének értékelését.