Musorujsag
Élő Eredmények

A Sauber hivatalosan is bejelentette motorpartnerét

A Sauber hivatalosan is bejelentette motorpartnerét

Sauber
Egy nappal azután, hogy megerősítette, felbontja a Hondával kötött motorszállítói szerződést, a Sauber bejelentette, megújítja partneri kapcsolatát a Ferrarival, vagyis a következő szezonban is a vörösök erőforrásait használja majd.

Sokat pletykáltak róla, a tegnapi napon pedig hivatalossá vált, a Sauber még azelőtt befejezi együttműködését a Hondával, hogy az igazából kezdetét vette volna. Közleményükben jelezték, hamarosan felfedik új partnerük kilétét, „ígéretüket” pedig tartották is, hiszen kevesebb, mint 24 órával később bejelentették, jövőre is a Ferrarival dolgoznak.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megerősíthetem, továbbra is a Scuderia Ferrari lesz a motorszállítónk, mégpedig egy többéves megállapodás keretén belül” – fogalmazott a nemrég kinevezett csapatfőnök, Frédéric Vasseur. „A Sauber és a Ferrari közös tapasztalatainak köszönhetően szilárd alapokkal rendelkezünk, hogy gyorsan és hatékonyan fejlesszük a 2018-as autónkat” – tette hozzá.

„Meg vagyok győződve arról, hogy együtt el tudjuk érni azokat az eredményeket, melyek megfelelően tükrözik a Sauber F1-es istállója mögött álló szenvedélyt és elkötelezettséget” – folytatta a francia szakember, kinek istállója jelenleg 9. a gyártók bajnokságában.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB) Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

A Sauber először 1997-ben szövetkezett a Ferrarival, majd az istállót gyári szinten támogató BMW távozása (2009) után ismét velük kötött partneri szerződést. Idén úgy tűnt, partnerségük véget ér, hiszen a csapat már megegyezett a Hondával, ebből a „házasságból” azonban végül semmi sem lett, az új tulajdonosok (a Longbow Finance tavaly vette át az istálló irányítását) pedig új lendületet adtak a Ferrarival való együttműködésnek.

A Ferrarival való együttműködés a sajtóhírek szerint lehetőséget teremthet a Ferrari egyik juniorjának is (Antonio Giovinazzinak vagy Charles Leclerc-nek). Erről nemrég Vasseur is nyilatkozott, kiemelve, hogy a pilótakérdésről az erőforrással kapcsolatos egyeztetések végeztével kezdenek tárgyalni. „Mindez biztosan része lesz az egyeztetéseknek. Majd meglátjuk. Minden pontot egyesével kell megvizsgálni. Először a motorhelyzetet, majd a pilótákét” – mondta. 

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak