Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsónak jöhet a Q3 – csak unalmas kérdéseket ne!

Alonsónak jöhet a Q3 – csak unalmas kérdéseket ne!

McLaren, As, Motorsport
Elérhetőnek tartja a nagyok által hátrahagyott legnagyobb morzsák felcsipegetését Fernando Alonso a Magyar Nagydíjon – csak a szokásos kérdésekkel ne zaklassák…

Mindkét szabadedzést a legjobb tíz között zárta a McLaren csapata. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne délelőtt a 7-8., délután a 8-10. pozícióban végzett, hátrányuk 1,4-1,5 másodperc körül mozgott, ami esetükben kimondottan jó eredmény. Ahogy az is, hogy stabilan ott vannak a három élcsapat által hátrahagyott legjobb helyezések egyikén.

„Pénteken mindig nehéz pontos képet kapni az erőviszonyokról, de nagyjából ott vagyunk, ahová vártuk magunkat: a legjobb hat mögött. Remélem, hogy holnapra találunk még valamit, mert sokkal versenyképesebbek voltunk az első edzésen, mint a másodikon, és rá kell jönnünk, ez miért volt, milyen változtatás siklott félre” – nyilatkozta Alonso a nap végén.

Úgy érzi, előzetes célkitűzésük, vagyis a megszokottnál jobb eredmény elérése továbbra is reális cél hazánkban. „Remélhetőleg a Q3-ba kerülünk holnap, majd pontokat szerzünk vasárnap” – tekintett előre. „Jobbnak érzem az autónkat, egy kicsit versenyképesebbnek, ezért harcban lehetünk a Q3-ért és a legjobb tízért. Ezen a hétvégén nagyon ügyelnünk kell minden részletre, és remélem, a problémák is elkerülnek minket.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso ezúttal sem kerülhette el a jövőre vonatkozó kérdéseket. A Sauber csütörtökön jelentette be, hogy szerződést bont a Hondával 2018-ra vonatkozóan, és miután a kétszeres bajnok nyerni akar a következő évben, megkérdezték tőle, számít-e arra, hogy a McLaren is hasonlóképpen fog dönteni. „Én nem várok semmit. Ez a csapat döntése, bárhogy is határoznak, én támogatom őket. Nem érzek semmi különöset, tudom, hogy hol tartunk, hogy mik a gyengeségeink, min kell javítanunk. A csapat azon van, hogy elérje ezt. Jobbak lettünk már, de nem nehéz annál jobbnak lenni.”

Saját jövője kapcsán sem tudott újdonsággal szolgálni. „Nincs mit mondanom. Pár futammal ezelőtt adtam egy interjút erről, azóta ez folyamatosan ismétlődik. Minden héten erről kérdeznek, folyton azt ismételgetem, hogy szeptemberben döntök. Elmondtam egyszer, azóta elég csak másolni és beilleszteni. Nem akarom már ezt ismételgetni” – hárította a kérdést.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak