Musorujsag
Élő Eredmények

Délutánra kapta el a ritmust Vettel

Délutánra kapta el a ritmust Vettel

Sky Sports
Nehezen jött lendületbe Sebastian Vettel a Hungaroringen, szoros csatára számít, de lát esélyt a sikeres hétvégére.

Sokat javított az összképen Sebastian Vettel délutáni második szabadedzése, melyen 0,183 másodperces hátránnyal a második helyen zárt Daniel Ricciardo mögött. A német versenyző a délelőtt folyamán tudniillik össze-vissza csúszkált Ferrarijával, a tapadás hiányára, a túlkormányzottságra és a gumik működésére is panaszkodott. Akkor csak a 6. hely jutott neki, vagyis az élen álló hatos fogat leglassabbja volt, Kimi Räikkönentől is nyolc tizeddel elmaradva.

„Nehéz volt a piros zászlók miatt” – értékelt a második edzés után a négyszeres világbajnok. „Délelőtt nem tudtam elkapni a ritmust, délután jobb volt, több kört teljesítettem. Elég csúszós volt, szerintem mindenki küzdött a megfelelő tapadás megtalálásával és az ideális kör összerakásával. A délutánunk jobban alakult, próbáltunk egy kicsit játszani a beállításokkal is, de inkább a vezetésen múlt. Kipróbáltunk valamit, ami irányba állított minket, és most már tudjuk, mi a teendőnk holnap. Mindenképpen előrébb kell lépnünk.”

A bajnoki éllovas biztos benne, hogy a nyitónapon remeklő Red Bull a folytatásban is hasonlóan ütőképes lesz, ezért hármas csatára számít a győzelemért. „Igen, nagyon szorosnak ígérkezik. Nehéz megjósolni, mire számíthatunk itt. A péntek mindig egy külön történet, de biztosan szoros lesz, ami élvezetessé is teszi. Reméljük, minden jól alakul holnap.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettelt arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy az utóbbi időben az FIA olyan döntéseket hozott technikai téren (olajégetés, rugalmas padlólemez), amik érezhetően rosszul érintették csapatát. „Még mindig itt vagyunk, szóval…” – felelte mosolyogva. „Szerintem az a téli munkánkat dicséri, hogy az emberek elkezdik más szemszögből szemlélni az autónkat, és ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynák, inkább próbálnak betiltatni dolgokat rajta. Ez jó hír számunkra, büszkék lehetünk rá! Nem szabad, hogy ez elvonja a figyelmünket. Teljesen természetes, hogy amikor az élen állsz, a többieknek ez nem tetszik, és próbálnak változtatni rajta. Ez fordított helyzetben is így van.”

Ami a folytatást illeti, Vettel hozzátette: „Eddig jók voltunk, de nem elég jók. Hosszú még az út, mi pedig lépésről lépésre haladunk. Ma még csak péntek van, várjuk a szombatot, délelőtt próbáljuk majd rendbe tenni az egyensúlyt, aztán meglátjuk.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak