Fina 2017
×

Kapás Boglárka: Könnyen ment, 400-ig nem csináltam semmit

M4 Sport/m4sport.hu
A klasszis úszó elismerte, hogy csak a táv második felében úszott tudása szerint, de a döntőben nagyot akar alakítani, míg Késely Ajna hallatlan profizmusról tett tanúbizonyságot.

A 800 méteres gyorsúszás előfutamában Kapás Boglárka a hatodik idővel jutott a döntőbe, Késely Ajna pedig a kilencedik lett 800 méter gyorson. Az olimpiai bronzérmes futamában 8:28:93 perces idővel a harmadik helyen ért célba, míg 15 esztendős riválisa kevesebb mint egy másodperccel maradt el egyéni legjobbjától, 8:32:01 percet ért el.

„Könnyen ment, 400-ig nem csináltam semmit, 500-tól láttam, hogy el kell kezdeni úszni. Nem igazán úsztam ki magam, bízom benne, hogy holnap jobban fog sikerülni a 800-as döntő, mint hogy az 1500-as sikerült. Remélem, végre ki tudom úszni magamból, ami bennem van, mert tudom, hogy jobb vagyok annál, mint amit eddig itt produkáltam” – mondta Kapás a futam után.

„Ez egy reggeli 800 volt, nem esett túl jól, de mindent beleadtam. Próbáltam a döntőbe jutni, de így is örülök, hogy három döntőn részt vettem” – értékelt Késely, aki fiatal kora ellenére roppant profizmusról tett tanúbizonyságot, hiszen számára véget ért a vb, de már most az ifi vb-re való felkészülés jár a fejében.