Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar Nagydíj - SAJTÓVISSZHANG

Magyar Nagydíj - SAJTÓVISSZHANG

MTI
A nemzetközi sajtó elsősorban a Ferrari- és a Mercedes-csapat taktikáját taglalja a Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

A futamot Sebastian Vettel nyerte Kimi Räikkönen előtt, míg a harmadik helyen Valtteri Bottas végzett, miután pilótatársa, Lewis Hamilton a célhoz közeledve visszaengedte őt maga elé.

 Magyarország:
————-
Nemzeti Sport:
„Vörös uralom a Ringen. Hamilton nem került dobogóra”

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

 Olaszország:
————
Gazzetta dello Sport:
„Ferrarissima. Ez tényleg olyan, mint egy álom. Két Ferrari, amelyek az élről indulnak és végig irányítanak, amíg célba nem érnek. Először Vettel, aztán Räikkönen. De a morális győzelem a vesztesé. Illetve szegény Kimié, aki szolgálta Sebastiant, mint egy földesurat, bár egyszerűen megelőzhette volna és maga is győzhetett volna. Az áldozatért cserébe azonban kapott még egy évet Vettel oldalán egy olyan csapatnál, amely mindig is szerette őt.”

Corriere della Sera:
„A Vörösök órája. A Magyar Nagydíj mindenkit emlékeztetett arra, hogy a Forma-1 csapatsport. Vettel bátor és kitüntetett volt, egyedülálló tudással autózott.”

La Repubblica:
„Räikkönen, a vízhordó”

Corriere dello Sport:
„A Ferrari nagy vasárnapja”

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

 Nagy-Britannia:
—————
The Telegraph:
„Lewis Hamilton elsőbbséget adott a szívének egy olyan figyelemreméltó sportszerű pillanatban, amely akár a világbajnoki címébe is kerülhet az idény végén.”

The Times:
„A harmadik hely leadása három mínusz pontot jelent a britnek a vb-címért folytatott harcban. Emelt fővel hagyhatta el Budapestet, de a hátránya az éllovas Sebastian Vettellel szemben 14 pont.”

 The Independent:
„Bottas elengedte Hamiltont, aki azonban eredménytelenül támadta a Ferrarikat, majd az utolsó kanyarban visszaengedte maga elé Bottast. Egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna a Mercedesnél a nagylelkűségnek ez a foka. Egyértelmű, hogy Hamilton és Bottas viszonya sokkal egészségesebb, mint Hamilton és a tavalyi világbajnok Nico Rosbergé volt.”

The Guardian:
„Vettel meggyőző teljesítménnyel rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen.”

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Spanyolország:
————–
El País:
„A Ferrari rászolgált a vakációra. Vettel és Räikkönen kettős győzelme Magyarországon. A finn lemondott a győzelemről, hogy csapattársát támogassa.”

Mundo Deportivo:
„Csapatsiker. Räikkönen volt a döntő. „Elfelejtette” megtámadni csapatársát, és ütközőként szolgált Vettel és Hamilton között.”

El Mundo:
„Vettel kis lélegzethez jutott a nyári szünet előtt”

Marca:
„Mestermunka a Ferraritól”

Sebastian Vettel ünnepel  (Fotó:  Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel ünnepel (Fotó: Batchelor / XPB Images)

 Svájc:
——-
Tages-Anzeiger:
„A Ferrari odaajándékozta Vettelnek a győzelmet”

Neue Zürcher Zeitung:
„Sétagalopp lehetett volna a Ferrari számára, de végül akadályfutás lett belőle: Sebastian Vettel meghibásodott kormányművel nyert a Magyar Nagydíjon. Így nagy riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben 14 pontos előnnyel mehet a nyári pihenőre.”

További tartalmak