Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas nem akar Hamilton árnyékában élni

Bild
Az első mercedeses évét teljesítő Valtteri Bottas célja még mindig a bajnoki cím megszerzése, amit továbbra is elérhetőnek tart. Úgy érzi, Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont is legyőzheti, akinek semmiképpen sem szeretne az „árnyékában élni”, noha remek munkakapcsolatot ápol vele.
Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

A finn kiegyensúlyozottan kezdte mercedeses pályafutását, első 11 megmérettetése alatt ugyanis csak háromszor csúszott le a dobogóról, a pontzónából pedig csak a Spanyol Nagydíjon szorult ki, miután műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. Bár a szezon sokan Hamilton és Vettel párharcaként írják le, ezzel a konstans kezdéssel még Bottas is esélyes a bajnoki címre.

A Magyar Nagydíj után 33 ponttal marad el a listavezető Vetteltől, és 19-cel a csapattárstól. A Hamiltonnal szembeni lemaradást múlt vasárnap is csökkentette, amikor a brit sportszerűen, korábbi ígéretének eleget téve visszaadta neki a harmadik helyet. „Nem minden csapattárs tette volna meg ezt, amikor a dobogóról van szó” – mondta Bottas a Bildnek. „Másrészt viszont, dühös lettem volna, ha Lewis nem tesz eleget a megállapodásnak” – tette hozzá.

Sebastian Vettel és Valtteri Bottas  (Fotó: Photo4 / XPB Images) Sebastian Vettel és Valtteri Bottas (Fotó: Photo4 / XPB Images)

„A csapat már az év elején kijelentette, hogy egyenlően kezel bennünket, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a nézőpontot. Ugyanazt a felszerelést kapjuk, nincs első és második számú versenyző. Bízom benne, hogy tényleg ez a helyzet, hiszen ez az egész az én pályafutásomról is szól. Harcban vagyok a bajnoki címért. Nem akarok Lewis árnyékában élni” – hangsúlyozta.

Amikor megkérdezték, hisz-e abban, hogy idén megszerezheti a bajnoki trófeát, Bottas meglehetősen egyértelmű választ adott. „Igen. Világbajnok lehetek! Még kilenc futam hátravan, és hiszem, hogy Lewist és Sebastiant is legyőzhetem. Ezt már meg is tettem a szezon során. Egyre jobb és jobb leszek. Nincs határ számomra. Sohasem mondtam olyat, hogy valamelyik ellenfelem jobb nálam. Hiszek magamban” – magyarázta magabiztosan a kétszeres futamgyőztes.

Noha minden jel arra utal, hogy a finn maradhat, a Mercedes még nem jelentette be Bottas szerződéshosszabbítását, ő azonban nem aggódik az ügy elhúzódása miatt. „Az év ezen szakaszában sokszor megesett már, hogy nem tudom, hogyan folytatódik a pályafutásom. Szóval ez megszokott. Nem aggódom, mert jól érzem magam, és pozitív visszajelzéseket kapok a csapattól” – mondta.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak