Musorujsag
Élő Eredmények

Vlagyimir Klicsko visszavonul

Vlagyimir Klicsko visszavonul

m4sport.hu
Olimpiai bajnok, többszörös profi világbajnok, az ökölvívás egyik legnagyobb alakja, aki vereséggel búcsúzik a sportágtól.

A visszavonulás mellett döntött a korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vlagyimir Klicsko, így kizárta annak a lehetőségét, hogy létrejöjjön az Anthony Joshua elleni visszavágó.

Eddigi utolsó meccsén, idén áprilisban a brit tehetség kiütötte őt és sokan úgy vélték, hamarosan létrejön a visszavágó, mégse egy KO-vereséggel zárja az ukrán legenda az egyébként irigylésre méltó pályafutását.

A 27 éves Joshua bízott benne, hogy még idén novemberben létre jön a nagy meccs, amely lehetőséget nyitott volna számára a WBC jelenlegi nehézsúlyú királya, Deontay Wilder elleni összecsapásra.

„Mindent elértem, amiről álmodtam. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és hihetetlenül sikeres ökölvívó karrierem lesz” – mondta a 41 éves Klicsko a visszavonulása bejelentésekor.

Az amatőrként nehézsúlyú olimpiai bajnoki címig (1996. Atlanta) jutó öklöző profi karrierje során a WBO majd az IBF/IBO/WBO/WBA egyesített világbajnoka is volt. Profi pályafutása során 69 mérkőzéséből 64-et nyert meg (ebből 54-et idő előtt) és 5-öt veszített el.

Pályafutása során mindössze egy ellenfél volt akivel nem volt hajlandó kiállni, ez pedig bátyja, Vitalij, akivel megígérték édesanyjuknak, soha nem fognak egymással bokszolni.

További tartalmak