Musorujsag
Élő Eredmények

Baji Balázs világbajnoki döntős

Baji Balázs világbajnoki döntős

M4 Sport/m4sport.hu
Baji Balázs 13.23-as idővel megnyerte futamát és bejutott a 110 méteres gátfutás hétfői döntőjébe a londoni atlétikai világbajnokságon.

A tavalyi év Európa-bajnoki ezüstérmesének sikerével harminc éve először került fináléba magyar atléta vb-n sprintszámban.

Az országos csúcsot a júliusi Gyulai Memorialon 13.15 másodpercre javító gátas 13.35-tel lépett tovább előfutamából, majd az esti elődöntős programban a harmadik nyolcasba került. Mindegyik futamból az első két hely ért automatikusan döntőt, illetve idővel további két futó került a fináléba. Baji nagyszerűen kapta el a rajtot, és a továbbiakban is összeszedett volt a mozgása, végig az élen haladva, 13.23-mal nyerte futamát. Két századdal előzte meg a világcsúcstartó Aries Merrittet, aki 2012-ben ugyanebben a stadionban olimpiai bajnok volt. Az amerikai atléta ugyan idén eddig nem futott kimagaslóan – 13.09-es legjobb idővel rendelkezett -, de a magyar gátfutó előzőleg még soha nem tudta legyőzni őt.

A döntőt hétfőn – közép-európai idő szerint – 22.30-kor rendezik.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Baji Balázs elődöntős 110 gáton
Baji Balázs 13.35-ös idővel, magabiztos futással, futam másodikként jutott be a 110 méteres gátfutás vasárnap esti elődöntőjébe.
Atlétika