Musorujsag
Élő Eredmények

A Hajduk-szurkolók nekimentek a Futácsot kinevető Dinamo-védőnek

A Hajduk-szurkolók nekimentek a Futácsot kinevető Dinamo-védőnek

m4sport.hu
A Hajduk Split szurkolói nagyon zokon vették, hogy a Dinamo Zagreb labdarúgója, Filip Benkovic kinevette a súlyos sérülése miatt a földön fetrengő magyar csatárt. A horvát védő magyarázatot adott a történtekre és üzent is Futácsnak.

A horvát élvonal negyedik fordulójában a Hajduk Split 3–1-re kikapott a Dinamo Zagreb otthonában, ahol a vendégcsapat nem csak a mérkőzést, de Futács Márkót is hosszabb időre elvesztette.

A magyar csatár a találkozó 46. percében csereként állt be, negyed óra elteltével azonban súlyos térdsérülése miatt le kellett hozni a pályáról.

A 2016/2017-es szezonban 18 találattal horvát gólkirályi címet szerző magyar támadó a zágrábiak játékosával, Filip Benkoviccsal küzdött a labdáért, majd fájdalmas arccal terült el a gyepen. A kamerák pedig felvették, amint a védő – aki egyébként nem bántotta a csatárt – nevet a földön fetrengő Futácson és azt mutatja neki, kelljen fel. Benkovic ugyanis azt hitte, a magyar csatár szimulál, ezért volt ilyen a reakciója, ami viszont kiverte a biztosítékot a Hajduk-szurkolóknál.

Futács Márkó a földön fetrengett fájdalmában (Fotó: youtube.com) Futács Márkó a földön fetrengett fájdalmában (Fotó: youtube.com)

„Adja Isten, hogy hasonló esetben mi is nevethessünk rajtad, miközben a földön fekszel!” – olvasható az egyik Benkovicnak címzett Facebook-üzenetben. A húszéves védő reagált is a „kedves” sorokra: „Köszönöm a jókívánságokat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom és azt, hogy sok Dinamo-győzelemnek örülhessetek.”

A zágrábiak futballistája a nagy felháborodást követően elmagyarázta, nem volt benne rosszindulat, majd jobbulást kívánt a 27 éves magyar játékosnak: „Nemrég tértem vissza egy sérülést követően, ezért sem kívánok senkinek hasonlót. Remélem, Futács Márkó mihamarabb felépül” – mondta hétfőn Benkovic.

A hétfői MRI-vizsgálat kimutatta, a 3-szoros magyar válogatott focistának a bal térdében elszakadt a keresztszalag. 

További tartalmak