Musorujsag
Élő Eredmények

Az M4 Sport nézője a Fradi-meccs kapcsán megreformálná a focit

Az M4 Sport nézője a Fradi-meccs kapcsán megreformálná a focit

m4sport.hu
Egy balassagyarmati nézőnk nem tudott szó nélkül elmenni a vasárnapi Debrecen–Ferencváros, gól nélküli döntetlent hozó bajnoki mellett, ezért levelet írt az Magyar Labdarúgó Szövetségnek, melyet az m4sport.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott.

Az OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának elmúlt négy fordulójában eddig összesen 65 gól esett (az első fordulóban 15, a másodikban 19, a harmadikban 20, a negyedikben pedig 11), s a vasárnapi Debrecen–Fradi összecsapás volt a 24 meccsből az első, amelyen nem tudtak a kapuba találni a csapatok. A mérkőzésről valóban túlzás lenne azt állítani, hogy nézőcsalogató lett volna, ezért egy csalódott futballszerető billentyűzetet ragadott és megírta véleményét a találkozóról, amelynek kapcsán javaslatot is tett az MLSZ-nek.

„Igen Kedves Szövetség! A DVSC–FTC mérkőzés megtekintése után úgy éreztem, írnom kell. A mérkőzés eredménye 0–0 lett, egyik csapat sem volt eredményes. A focit gólra játsszák, a gól a játék célja. Az a csapat, amelyik nem lő gólt, az meddő, eredménytelen, nem termel. Úgy érzem, hogy egy gól nélküli döntetlen esetében két meddő csapat küzdött egymással, ezért a meddőségért pedig semmi nem jár. Miért kapnak akkor ezért is 1 pontot? Ha egyik sem lőtt gólt, akkor egyik sem szolgálta ki maradéktalanul a közönséget, ezért nem jár jutalom, vagyis 0–0 esetén egyik csapat se kapjon pontot! Csak akkor járjon pont a döntetlenért, ha születtek gólok a meccsen! Száműzhetnénk a taktikai, nézhetetlen 0–0-ás eredményeket, és akkor mindkét csapat gólra törően játszana. Fontos volna gólokat látnunk és csak azok jutalma legyen a pont, vagy pontok, akik ezeket elérik. Kérem, fontolják meg a sporttársak ezt az ötletet! Ez csak használna a futballnak, minden osztályban jobb focit eredményezne! Ha működne, akkor az MLSZ javaslataként be lehetne terjeszteni az UEFA tagországok számára is!”

A levéllel kapcsolatban megkerestük az MLSZ-t, amint választ kapunk tőlük, megosztjuk azt olvasóinkkal.

További tartalmak